2021. március 1., hétfőMa Albin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.03.01. Albin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ide fog lecsapni idén a NAV ökle

Hirdetés

Ide fog lecsapni idén a NAV ökle

Valentin-nap alkalmából meglepik a NAV-revizorok az ország kereskedőit, jellemzően azokat, akik a szerelmesek ünnepéhez kötődő árukat, termékeket értékesítenek.

Köztük a parfümériákat, az ékszerészeket, a virágosokat, az ajándékboltokat és az édességárusokat, akiknél a szerelem jegyében ilyenkor jellemzően megélénkül a forgalom

– tudta meg a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Az ellenőrök az ország szinte bármely pontján felbukkanhatnak, ám az adóhatóság előzetes bejelentése szerint Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Heves, Somogy, Vas, Veszprém, Pest, Komárom-Esztergom, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyét mindenképpen utoléri majd az ellenőrzési hullám.

Az értesülések szerint a revizorok különösen a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását fogják vizsgálni.

Adótraffipax, 2021

Miután a NAV felelősségre vonta a romantikaipart, a hatóság közzétett idei éves ellenőrzési terve szerint mindenképpen fokozott hatósági figyelemre számíthatnak majd például az e-kereskedelemben és a számítástechnikai eszközök forgalmazásában, eladásában érdekeltek, akárcsak a turizmus és a vendéglátás képviselői és az ingatlanközvetítők.

Tételesen a 2021-es év kiemelt vizsgálati területei:

  • e-kereskedelem,
  • építőipar,
  • az élelmiszeriparral és a mezőgazdasággal összefüggő áruk, termények forgalmazása, beszerzése (cukor, étolaj, sajt, kávé, csokoládé, liszt, ásványvíz, üdítőital, mák, dióbél, rizs, szója, műtrágya),
  • használtgépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelem, valamint gépjárműjavítás,
  • ingatlanközvetítés,
  • számítástechnikai termékek kereskedelme,
  • turizmus, vendéglátás, szálláshely-szolgáltatás,
  • zöldség- és gyümölcs-nagykereskedelem

Már minden számlára rálát a NAV

Az Index az év elején részletesen foglalkozott azzal, hogy 2021. január 1-től gyakorlatilag szinte nincs olyan, akit ne érintene az online adatszolgáltatási kötelezettség számlakibocsátóként az adóhatóság felé. Azaz az új szabályozás mindenkire, mostantól azokra is vonatkozik, akik eddig például csak magánszemélyeknek számláztak, nekik is csupán kis tételben.

A NAV ezzel összefüggésben azt mondja, hogy a január 1-jén kiterjesztett

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/02/11/nav-ellenorzesek-2021/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter ismertette a másfél milliárdos ugandai kiberfejlesztést

Szijjártó Péter ismertette a másfél milliárdos ugandai kiberfejlesztést

Magyarország eddigi legnagyobb külföldi fejlesztési programja Ugandában elérkezett a végső fázisba − jelentette be Szijjártó …