2023. december 10., vasárnapMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hivatalos: új tulajdonosa van a Dunaferrnek

Hirdetés

Hivatalos: új tulajdonosa van a Dunaferrnek

Október 20-án lezárult a tranzakció, hivatalosan is a Liberty Steelhez került a felszámolt Dunaferr – írja a Portfolio. Eddig sem volt titok, hogy a Liberty Steel a befutó, a nyertes vevő a felszámolás alatt álló Dunaferr vasműért folytatott pályázati versenyben. 

MG 3568

Fotó: Németh Kata / Index

A felszámolóbiztos a dolgozóknak kiküldött levelében arról tájékoztatott, hogy a július 18-án elindított tranzakciót pénteken lezárták.

Tájékoztatom önöket, hogy a fenti megállapodásban rögzített tranzakció zárása 2023. október 20-án megtörtént. Ezt követően a Dunarolling Dunai Vasmű Kft. és a Duna Furnace Dunai Vasmű Kft. teljes jogú tulajdonosa a Liberty Steel Central Europe Kft.

Hirdetés

– írta a levélben. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium július elején jelezte, hogy a Liberty Steel megveszi a Dunaferrt, a Fővárosi Törvényszék végzéséből pedig kiderült az is, hogy 55 millió euróért vették meg a céget, ami akkori árfolyamon 15,4 milliárd forintnak felel meg.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/10/22/dunaferr-liberty-steel-gazdasagfejlesztesi-miniszterium-fabian-gergely-gazdasag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …