2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hibás teljesítés – a wellness hotel felújítás alatt

Hirdetés

Hibás teljesítés – a wellness hotel felújítás alatt

Dr. Schiffer Zsolt szerint mindenekelőtt tisztázzuk, hogy hibás teljesítésről van szó, vagy pedig csalásról?

A köznyelvben szeretünk csalást emlegetni, ha valamilyen nem várt kellemetlenség ér minket, de büntetőjogi értelemben a csalás elég ritka, inkább egy szerződésszegésről, hibás teljesítésről van szó.

Ha egy szálloda wellness részlege átmenetileg zárva tart, azt jelezni kell a vendégek részére, más időpontot felajánlani. Amennyiben a fogyasztónak a másik időpont nem felel meg, nincs más lehetősége, mint visszatéríteni a szállás árát.

A fent ismertetett esetben a szálloda nem tudta teljesíteni a vállalt kötelezettségét. A vendég a helyszínen elállhat, és a másik fél szerződésszegése miatt közvetlenül őt ért, és a szerződésszegéskor előre látható kárát követelheti.

Hirdetés

Egy ilyen típusú szerződésszegéskor előre látható, hogy ha a fogyasztónak új szállást kell keresnie azonnal, akkor jó eséllyel drágábban fog hozzájutni, mint a hónapokkal előtte lefoglalt szálláshoz.

Ha a probléma közvetlenül a szállás elfoglalása előtt ütött be, azt is elvárhatjuk, hogy a szálloda máshol elhelyezzen minket egy ugyanolyan komfortú szobában, vagy kifizesse a többletköltséget, amellyel az új szállás lefoglalása járt.

https://das.hu/

Forrás:
https://www.origo.hu/jog/20220919-origo-jog-das-jogszerviz-hibas-teljesites-wellnes-hotel-felujitas.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Állami beavatkozás nélkül működésképtelenné válhat Szombathely

Állami beavatkozás nélkül működésképtelenné válhat Szombathely

A közlöny 159. számában a távhőszolgáltatónak értékesített távhő árának, valamint a lakossági felhasználónak és a …