2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hiába állította Varga Mihály, Johannes Hahn uniós biztos nem nézi meg a magyar határkerítést

Hirdetés

Hiába állította Varga Mihály, Johannes Hahn uniós biztos nem nézi meg a magyar határkerítést

Nem felel meg a valóságnak a magyar pénzügyminiszter állítása, mely szerint az EU költségvetési biztosa – korábbi meghívását elfogadva – június második felében meg fogja tekinteni Magyarország déli határszakaszát – írja a Szabad Európa.

Korábban ugyanis Varga Mihály arról beszélt az Indexnek, hogy Johannes Hahn (képünkön) látogatása a határnál az első lépés lehet afelé, hogy az Európai Bizottság is részt vállaljon a kerítés fenntartásának finanszírozásában.

Kétségtelen tény, hogy ebben a magyar államnak valóban jól jönne a segítség, lévén, hogy a déli határvédelem költségei meghaladják az évi hétszázmilliárd forintot.

Hirdetés

Ugyanakkor Hahn az Európai Bizottság illetékes szóvivőjén keresztül cáfolta Varga értesüléseit és közölte, hogy Varga meghívásának eleget téve június második felében szándékában áll Budapestre utazni és tárgyalni a soros magyar elnökséggel az EU következő többéves keretköltségvetéséről.

„Az esetleges budapesti látogatástól eltekintve Hahn biztosnak nem áll szándékában határtérségbe utazni” – idézi a bizottság közleményét a portál.

„Ez nem tartott sokáig” – kommentálta Varga a döntést a Facebook-oldalán, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy bízik a további egyeztetésekben, hátha mégis nyílik mód arra, hogy a biztos meglátogathassa a határt.

„Schengeni határról van szó, ahol több ezer magyar határőr, rendőr dolgozik nappal és éjjel azért, hogy az Európai Unió területére senki ne lépjen be illegálisan” – írja a pénzügyminiszter.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240528_varga-hahn-kerites-latogatas-cafolat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Átlagosan ennyit dolgoztak tavaly a magyarok

Az átlagos munkahét hossza az Európai Unióban évről évre rövidül. Íme a legfontosabb megállapítások: A …