2022. december 1., csütörtökMa Elza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2022.12.01. Elza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hiába a hatósági ár, jóval többet fizetnek az emberek a tűzifáért

Hirdetés

Hiába a hatósági ár, jóval többet fizetnek az emberek a tűzifáért

Szeptemberben indult a kormány által meghirdetett tűzifaprogram, melynek keretében az állami erdőgazdaságoknál háztartásonként tíz köbméter tűzifa egységes, maximált áron megvásárolható. A program keretében a hengeres tűzifa egységes, maximált, forgalmi adót is tartalmazó ára erdei köbméterenként a keménylombos esetében 30 ezer forint, a lágylombosnál 19 ezer forint, a fenyőnél szintén 19 ezer forint.

Mire a fa eljut a házhoz, jóval többe kerül. A fuvart nekem kell fizetni, rönköt kaptam, ráadásul nem akármilyen, hanem darus autót kell fogadni a szállításhoz, ez megdrágítja a tüzelőt

– mondta egy somogyi tűzifavásárló, Kis László.

A kezdeti felfokozott érdeklődés részben alábbhagyott, de a korábban szokásos tűzifa-értékesítésnél még jelenleg is magasabb az igény. Az őszi fakitermelések tovább folytatódnak, az igények kiszolgálása megfelelő ütemben zajlik – közölte a Sefag Zrt. sajtószolgálata a sonline.hu szerint. Leszögezték, hogy a helyi igények kielégítése nem okoz problémát.

Hirdetés

Somogy megyében eddig 1800 lakossági fogyasztó fizetett be maximált árú tűzifára, összesen mintegy 13 ezer köbméter mennyiségre, és ennek 65 százalékát már átadták. Az igények azonban továbbra is érkeznek, ezeket is regisztrálják. Ugyanakkor elindult a települési önkormányzatok számára a szociálistűzifa-programban megjelölt mennyiségek kiszállítása is, amely a Sefag Zrt.-nél nagyságrendileg 15–16 ezer köbméter tűzifát jelent az idei fűtési szezonban.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/11/19/tuzifa-hatosagi-ar-futes-energia-veszelyhelyzet-csalas-inflacio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Részletezte a KSH, hogyan tette meg az első lépést a magyar gazdaság a lejtőn

Részletezte a KSH, hogyan tette meg az első lépést a magyar gazdaság a lejtőn

Kiadta a Központi Statisztikai Hivatal a harmadik negyedéves GDP-adatokról szóló részletes becslését. A fő számok …