2021. június 22., keddMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
2021.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hétmillió beoltott a cél? Vegyük meg!

Hirdetés

Hétmillió beoltott a cél? Vegyük meg!

Megtorpant a koronavírus elleni védőoltást felvevők lelkesedése Magyarországon. A tervek szerint már június elejéig el kellett volna érnünk a hétmillió beoltottat, viszont alig léptük át az ötmilliós határt – Orbán Viktor miniszterelnök például április elején beszélt erről: akkor azt mondta, hogy júniusra 7 millió embert tudnának beoltani, de már akkor tartott attól, hogy nem lesz ennyi regisztrált.

A tempó lassulása nem hungarikum.

Világszerte jellemző, hogy lankad az oltakozási kedv,

Hirdetés

melynek ismételt felcsigázása érdekében különféle juttatásokkal próbálkoznak – országosan, helyi szinten, a közszférában és a magánszférában egyaránt. Például az Egyesült Államok Ohio tagállamában koronavírus-lottót szerveztek, amelyben dollármilliókat sorsolnak ki az oltakozók között. Akad olyan amerikai cég, ahol azoknak a dolgozóknak fizetnek fejenként száz dollárt, akik felveszik a vakcinát.

Ami az országos szintű kedvezménnyel való kecsegtetést illeti: a magyarországi védettségi igazolvány is ilyen. Ennek segítségével könnyebben visszatalálunk a járvány előtti normalitásba: többek között színházba és uszodába járhatunk, míg a plasztikkártya nélkül nem tehetjük ezt meg.

Csakhogy akit eddig az motivált, hogy a védettségi igazolványért beoltassa magát, már nagy valószínűséggel megtette ezt. Hasonlóan azokhoz, akiket az egészségügyi szakemberek észérvei vagy az oltakozási kampányhoz arcukat és nevüket óriásplakátokon is adó, köztiszteletben álló hírességek győztek meg.

Milyen eszköz áll még rendelkezésre az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/06/oltakozas-covid-19-nyajimmunitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerencsejáték: Magyarország Eb-győzelme népszerű kimenetel

Szerencsejáték: Magyarország Eb-győzelme népszerű kimenetel

A múlt heti volt a most zajló futball-Európa-bajnokság legsűrűbb, legtöbb mérkőzéssel bíró hete, és ez …