2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Helyesírási hibás sms-ben értesítették a Netflix-előfizetésével kapcsolatban? Ne kattintson!

Hirdetés

Helyesírási hibás sms-ben értesítették a Netflix-előfizetésével kapcsolatban? Ne kattintson!

Újabban bankkártya adatokat gyűjtő sms-csalások szedik áldozataikat, a Netflix előfizetőit is megcélozták az átveréssel – írja a Portfolio.hu.

A lap szerint az egyik, régebbről ismert módszer arról szól, hogy a csalók futárszolgálatnak adják ki magukat, és azt állítják, hogy egy megrendelt csomag kézbesítése meghiúsult. Ezután úgy tesznek, mintha  ismételt kézbesítést lehetne kérvényezni az sms-ben csatolt linken keresztül, de a weboldalra beírt adatok megadása után visszaélnek azokkal.

A másik módszer, amikor egy helyesírási hibáktól hemzsegő sms-ben tesznek úgy a csalók, mintha Netflix-előfizetéssel lenne probléma. Azt állítják, “elutasították a befizetést”, ezért felfüggeszthetik a fiókot.

Hirdetés

Az sms-ben ezután egy link következik, amit már a Chrome böngésző is veszélyesnek bélyegez, így egyből nem is engedi megjeleníteni. A böngésző azt üzeni, “A támadók a(z) szmiamegujitasa.net webhelyen megpróbálhatják csellel rávenni Önt például arra, hogy veszélyes szoftvert telepítsen, vagy felfedje személyes adatait (jelszavakat, telefonszámokat, bankkártyaadatokat stb).” A Portfolio szerint elképzelhető, hogy már inaktívvá tették az oldalt, mert a cikkük írásakor elérhetetlen volt az oldal.

Az MNB adatai szerint az átutalásos csalások egyáltalán nem számítanak ritkaságnak, az összértékük számottevő növekedést mutatott az utóbbi időben, 2022 második negyedévében nagyságrendileg ezer sikeres visszaélés történt mintegy 1,7 milliárd forint értékben.

Van olyan, akinek 1700 csaló SMS-t küldött ki egy nap alatt a telefonjáról a vírus

A kibervédelmi hatóságok szerint több százezer csaló SMS-t kaphattak eddig a magyar mobilozók.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221128_Helyesirasi_hibas_smsben_ertesitettek_a_Netflixelofizetesevel_kapcsolatban_Ne_kattintson#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hasztalan lehet Észak-Korea narancsfényű készpénzfertőtlenítő berendezése

Az észak-koreai kormány tavaly májusban országszerte elrendelte a gyógyszertáraknak, hogy vásárolják meg a bankjegyek fertőtlenítésére …