2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hatvanmilliárd forinttal pörgeti fel a kormány az elektromos autós átállást

Hatvanmilliárd forinttal pörgeti fel a kormány az elektromos autós átállást

60 milliárd forintot ad a kormány elektromos autók magánvállalkozások általi beszerzésére és a töltőhálózat bővítésére. Lehetőleg uniós pénzből szeretnék ezt megoldani, de ha az nem jön, akkor a hazai költségvetésből.

A csütörtök este közzétett határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy a klímasemlegesség elérése érdekében az elektromobilitás hazai elterjedését további eszközökkel szükséges támogatni. Ezért a jövő év március 1-ig ki kell dolgozni a hazai elektromos töltőhálózat bővítését célzó támogatási programot, továbbá „a tisztán elektromos meghajtású járművek gazdasági társaságok – kiemelten car-sharing szolgáltatók, flottaszolgáltatók és taxitársaságok – általi beszerzését támogató” programot. Mindkét feladat fő felelősének Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert jelölték ki.

Mindezt „elsősorban európai uniós forrásból” kívánják megoldani, de a kormány felkészült arra is, hogy ezek a pénzek esetleg nem érkeznek meg vagy késnek. Ebben az esetben a pénzügyminiszternek kell gondoskodnia a két célra 30–30 milliárd forint „többletforrás biztosításáról”.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20230831_Hatvanmilliard_forintot_ad_a_kormany_elektromos_autok_maganvallalkozasok_altali_beszerzesere#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: 54 milliárd forintos beruházással és 300 munkahellyel érkezik Magyarországra a LEGO-csoport

Szijjártó Péter: 54 milliárd forintos beruházással és 300 munkahellyel érkezik Magyarországra a LEGO-csoport

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a dán tulajdonosi hátterű LEGO Manufacturing Kft. új beruházásának …