2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hatékonyabb és boldogabb kollégák: bejött a Telekomnak a négynapos munkahét

Hirdetés

Hatékonyabb és boldogabb kollégák: bejött a Telekomnak a négynapos munkahét

Június elején derült ki, hogy formabontó „emberkísérlet” indul a Magyar Telekomnál: pilotprojekt-, azaz tesztjelleggel időlegesen bevezetik a négynapos munkahetet. A hazai nagyvállalati szektorban elsőként a Telekom vágott bele a kísérletbe azok után, hogy világszerte már több országban, például Brüsszelben, Japánban, Spanyolországban és Izlandon kipróbálták a négynapos munkahetet, legutóbb Nagy-Britanniában, az eredmények pedig mindenütt igencsak biztatónak bizonyultak.

A Magyar Telekomnál július és október között négy csapat, köztük a támogató és az ügyfélkapcsolatban dolgozó területek álltak át a klasszikus ötnaposról a négynapos munkarendre, azzal a fontos játékszabállyal, hogy a projektben részt vevők továbbra is ugyanazt az alapbért vihették haza. A telekommunikációs cég nem titkoltan azt várta a négynaposmunkarend-kísérlettől, hogy javul dolgozóik munka-magánélet egyensúlya, és maga a munkavégzés is hatékonyabbá válik.

Amikor 150 kollégánk bevonásával nyáron elindultunk a projekttel, igyekeztünk a legkülönbözőbb területekből kiválasztani a munkatársakat, hogy legyen például olyan, aki irodai környezetben ügyfélkapcsolati területen, míg más a műszaki kiszolgálásban dolgozik. Mivel itt alapvetően eltérő munkakörökről és feladattípusokról beszélünk, felhatalmazást adtunk arra, hogy minden csapat dolgozza ki a saját négynaposmunkahét-modelljét, ami a leginkább beilleszthető számukra

– árulta el Sziget Ágnes, a Telekom toborzási, Employer Branding és tehetségmenedzsment-vezetője, a négynaposmunkahét-projekt egyik vezetője az Indexnek. A szakember hozzátette: ökölszabályként elvárták a részt vevő csapatoktól, hogy a kollégák egybefüggően három napot pihenjenek. Mindezt azért, mert feltételezték, hogy egy háromnapos hétvége után lesznek csak igazán hatékonyak és fókuszáltak a munkában a kollégák.

Hirdetés

Öt helyett négy nap alatt több munka?

Mint Sziget Ágnes mondja: meghatározó szempont volt abban, hogy kik legyenek a Magyar Telekomnál a szerencsés kiválasztottak, hogy objektív módon mérhető teljesítményű kollégákkal teszteljenek. Végül a 150 munkatársnál, aki átállt a négynapos munkahétre, a pilotidőszakban körülbelül tízszázalékos egyéni teljesítménynövelést tapasztaltak. Mindez a nagyvállalat értékelése szerint rendkívül erős javulásnak számít, a csapatok hatékonyságnövekedéséről nem is beszélve.

„Már most egyértelműen látszik, hogy a négynapos munkahét mint innovatív munkamódszer arra motiválja a szervezeteket, hogy fejlesszék a működésüket, egyszerűsítsék a folyamataikat. Konkrét példaként tudom említeni, hogy időt spóroljanak, csökkent a meetingek száma, mert a négynapos munkahét hatására a kollégák átgondolták, hogy az adott meeting valóban annyira fontos-e, és azon valóban a teljes csapatnak részt kell-e vennie” – sorolja a négynapos munkahét előnyeit Sziget Ágnes.

A négynapos munkahét jót tesz a magánéletnek

A Telekomnál Sziget Ágnes és csapata korábban is folyamatosan mérte a munkahelyi elégedettséget, így most arról is pontos kimutatásokat tudtak készíteni, hogy a négynapos munkahét hogyan hatott munkatársaik lelki egyensúlyára, pszichéjére. „A négynapos munkahéttől egyértelműen javult a munkavállalók munka-magánélet egyensúlya, akárcsak a cég iránti elkötelezettsége. Kollégáink 92 százaléka mondta azt, hogy a munka mellett egyértelműen több idő jutott a magánéletre.”

„A férfiaktól is érkezett olyan visszajelzés, hogy végre többet lehetnek együtt a családjukkal. Ahogy arról is sokan beszámoltak, hogy négy nap munka mellett a mindennapi teendőket is gördülékenyebben tudják intézni, legyen szó banki ügyintézésről, orvosi vizsgálatról vagy bevásárlásról. Miközben voltak olyanok is, akik önfejlesztésre, tanulásra használták a plusz egy pihenőnapot” – osztotta meg a tapasztalatokat a négynaposmunkahét-projekt vezetője. 

A kihívások ellenére is folytatják a négynapos munkahetet

Ugyanakkor Sziget Ágnes távolról sem szeretné a négynapos munkahetet univerzális csodaszerként feltüntetni, ahogy a Telekom projektjéről sem állítja, hogy tökéletesen zökkenőmentes lett volna. Például adódtak időszakok, amikor kollégáik a legnagyobb jó szándékkal sem fértek bele a négyszer nyolc órás munkaidőkeretbe. Az szintén kihívás volt, hogy házon belül összehangolják a négynapos munkahetet tesztelő és a hagyományos, ötnapos munkahétnél maradó területek munkáját.

Ettől függetlenül amikor Sziget Ágnesék megkérdezték a kollégákat, hogy szeretnék-e folytatni a négynaposmunkahét-projektet, 90 százalékuk részéről egyértelmű igen volt a válasz.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/11/23/negynapos-munkahet-magyar-telekom-pilot-projekt-eredmeny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Minden egyes háztartásra veszélyt jelent az energiaválság

Minden egyes háztartásra veszélyt jelent az energiaválság

Az utca emberét kevésbé foglalkoztatja, és az ingatlanpiaci szereplők sem tudják feltétlenül, milyen feladatai vannak …