2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hatalmasat nyertek a brexiten az írek

Hirdetés

Hatalmasat nyertek a brexiten az írek

Hatalmas írországi többletbevételt hozott 2021-ben az Egyesült Királyság és Írország közötti kereskedelem. Írországból az Egyesült Királyságba irányuló export szárnyalt az év első hat hónapjában azt követően, hogy az év eleji (de facto) brexit miatt az import hanyatlott – hívja fel a figyelmet a napi.hu.

Kapcsolódó

Felrúghatják a brexitmegállapodást a britek

A brit belügyminisztérium alaptalannak minősítette az illetékes jogvédő szervezet állításait.

Hirdetés

A dublini statisztikai hivatal adatai szerint Észak-Írországon kívül az Egyesült Királyságba tartó ír kivitel értéke 20 százalékkal 6,7 milliárd euróra bővült ez év január-júniusában, 2020 azonos időszakához képest, ami több mint 1,1 milliárdos növekedés.

Közben Írország importja több mint 2,5 milliárd euróval, 32 százalékkal csökkent. Júniusban a brit kivitel 16 százalékkal mérséklődött 2020 júniusához képest, főként az élelmiszerek, élő állatok és feldolgozott termékek esetében.

A brit vállalatoknak január elseje óta vámhatárokkal kell számolniuk az Európai Unió és az Egyesült Királyság között, ami fékezi kivitelüket. A londoni kormány úgy döntött, hogy egy egyéves átmeneti időre, 2022 elejéig fokozatosan vezeti be az import vámellenőrzését, így megelőzték, hogy a behozatal visszaesése ellátási gondokat okozzon.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/08/21/eu-irorszag-arucsere-brexit/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az egyetemi alapítványhoz került a Grand Tokaj Zrt.

Az egyetemi alapítványhoz került a Grand Tokaj Zrt.

A Grand Tokaj Zrt. tulajdonjoga az államtól átkerült a Tokaj-Hegyalja Egyetem Alapítványhoz; a szombaton megnyíló …