2023. november 30., csütörtökMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2023.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hatalmas változások zajlanak a színfalak mögött a söriparban

Hirdetés

Hatalmas változások zajlanak a színfalak mögött a söriparban

Az árbevétel és a profit változatlanul az üzleti eredményesség meghatározó fokmérője az iparban, ám az oda vezető út egyre inkább az energiahatékonysággal, a CO2-semlegességgel és a hulladékgazdálkodással van kikövezve, különösen a termelő-gyártó cégek esetében. A fenntarthatósági célok a söriparban is meghatározóvá váltak, ezért annak jártunk utána, hogy a globális piacon meghatározó Heineken amszterdami bázisán megfogalmazott vállalásokból mi csapódik le a budapesti központtal, de soproni termeléssel működő hazai leányvállalatnál.

Arccal 2030 felé

A Heineken Hungáriánál az Index megkeresésére felidézték, hogy az anyacég 2021-ben jelentette be a 2030 Brew a Better World programját, amely új, ambiciózus kötelezettségvállalások sorát jelölte ki erre az évtizedre.

A vállalások célja a környezetre, a társadalmi fenntarthatóságra és a felelős alkoholfogyasztásra gyakorolt pozitív hatás előmozdítása.

Hirdetés

Elismerték, hogy a Heineken rengeteg energiát használ fel termékei gyártásakor és szállításakor, ami egyben az üvegházhatást növelő gázok kibocsátását is jelenti. Azért, hogy ennek a mértékét enyhítse, a cég tájékoztatása szerint folyamatosan azon dolgozik, hogy csökkentse hőenergia- és áramfelhasználását, közben növelje a megújuló energiaforrások részarányát.

  • 2020-ban a Heineken a szintén holland Philips, Nouryon és Signify vállalatokkal közösen egy energetikai beruházó bevonásával megkezdte egy 430 GWh éves kapacitású szélerőműpark építését Finnországban.
  • 2021-ben a finnországi szélerőmű mellett a Heineken és a Philips együttműködésében megkezdődött egy 228 GWh kapacitású napenergiapark építése az olaszországi Lazio régióban.
  • 2023 júliusától, illetve októberétől termelnek villamos energiát ezek a beruházások, egy virtuális energiavásárlási megállapodással 13 európai leányvállalat, köztük a Heineken Hungária számára biztosítják 100 százalékos megújuló villamos energiát.

Lapunk érdeklődésére a Heineken Hungáriánál kijelentették:

A söripari konszern fokozottan törekszik arra, hogy 2030-ra a termelését, 2040-re pedig a teljes értékláncát szén-dioxid-mentessé tegye. A vállalat célja, hogy valamennyi termelési telephelye CO2-semlegessé váljon, maximalizálva a megújuló energia részarányát, ezáltal pedig az energiahatékonyságot.

Ennek részeként a társaság 2030-ig 30 százalékkal kívánja csökkenteni teljes kibocsátását. Leszögezték, hogy mindezek érdekében, a konkrét intézkedésekre összpontosítva „az árpától a bárpultig” a tudományos alapokon nyugvó megközelítést alkalmazzák, szorosan együttműködve a fogyasztókkal és a beszállítókkal. A vállalat tagja a Business Ambition for 1.5C, a Race to Zero, a Climate Pledge és a RE100 szervezeteknek is.

A 2030-ra kitűzött markáns célok közé sorolható a mezőgazdasági CO2-kibocsátás 30 százalékos csökkentése, a nem mezőgazdasági eredetű kibocsátás esetében 25 százalék a tervezett mérséklés aránya.

Ugyanígy deklarált cél a 100 százalékban megújuló villamos energia termelése, továbbá a vállalat kötelezettséget vállal arra is, hogy az elsődleges erdőirtással összefüggő árucikkei esetében 2025-től semmilyen további formában nem folytat erdőirtást. Ehhez kapcsolódóan az úgynevezett 4R stratégia mentén az elért eredményekről közlemények, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/10/20/ipar-termeles-gyartas-sor-fenntarthatosag-heineken/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …