2023. február 3., péntekMa Balázs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.03. Balázs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hatalmas változások előtt áll a debreceni BMW-gyár

Hirdetés

Hatalmas változások előtt áll a debreceni BMW-gyár

A BMW Group debreceni gyáránál az építkezés a tervek szerint halad, a kivitelezési munkák igen látványos szakaszukhoz értek – derült ki az Index érdeklődésére a német autóipari konszern hazai képviseletétől kapott válaszokból. Mint ismert, az kelet-magyarországi üzem alapkövét már bő fél éve, június 1-jén letették, így időszerű a kérdés.

Már a beltéri munkákat is elkezdték

A kommunikációs központ, amely a központi épület lesz, szerkezetépítési szakaszban van, a képzési központban pedig már elkezdődtek a beltéri munkák is. Ez utóbbi épület hamarosan teljesen bezárul kívülről – tájékoztatta lapunkat a BMW Group.

Időközben eldőlt, azzal, hogy az autógyár mellett akkumulátor-összeszerelő üzemet is létrehoz Debrecenben a BMW, a beruházás összértéke nem 400, hanem 800 milliárd forint lesz. Arra is szerettünk volna választ kapni a vállalattól, hogy a mostani inflációs környezetben továbbra is reális-e ez a költségkalkuláció, illetve mikorra várható jelenlegi tudásuk szerint az átadás, erre azonban kitérő választ kaptunk. 

Hirdetés

Szíves megértését kérjük, de a témában nem szeretnénk spekulációkba bocsátkozni. A termelés 2025-ben indul, a próbagyártás jövőre kezdődik. A BMW Group Gyár Debrecen saját képzési központtal rendelkezik majd, ahol a helyi oktatási partnerekkel együttműködésben 2023 őszén elindul a duális képzés, 100 tanuló bevonásával

– közölték lapunkkal.

Toborzásban is a gázra léptek

Legalább ilyen fontos kérdés a toborzás is. A munkavállalói létszámot, a nyitott pozíciókat, illetve a kínált juttatási csomagokat érintő kérdéseinkre a BMW Grouptól azt a választ kaptuk, hogy a toborzási magasabb fokozatba kapcsolt a tavalyi év végén, nagy erőkkel keresik az új munkatársaikat. Így például elindult a karbantartók felvételére irányuló kampány.

Jelenlegi aktív […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/18/autoipar-debrecen-bmw-beruhazas-elektromobilitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dimenziót ugrottunk, megérkeztünk a drága élelmiszerek világába

Dimenziót ugrottunk, megérkeztünk a drága élelmiszerek világába

A várakozásoknak megfelelően ugyan csökkent, de csak elenyésző mértékben a Takarék AgrárTrend Index értéke 2022 …