2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hatalmas botrány készül: földönfutóvá válhat Elon Musk

Hirdetés

Hatalmas botrány készül: földönfutóvá válhat Elon Musk

Összesen 258 milliárd dollárt követel egy Keith Johnson nevű férfi Elon Musktól, mivel meglátása szerint Musk, illetve az általa vezetett Tesla és a SpaceX manipulálta a dogecoin nevű kriptovaluta árfolyamát, amivel súlyos károkat okozott a befektetőknek. Johnson csütörtökön nyújtotta be a keresetét a manhattani szövetségi bíróságon – írja a Reuters.

Ahogy az Origo korábban megírta, Musk vagyona a Forbes áprilisi adatai szerint 219 milliárd dollár volt, azaz kevesebb, mint amekkora összegre most beperelték.

A panasz szerint a dogecoin eladási hulláma azt követően indult el, hogy Musk tavaly májusban az NBC tévécsatorna Saturday Night Live című műsorának házigazdája volt. A műsor egyik szegmensében ugyanis egy fiktív pénzügyi szakértő szerepét játszotta el, és közölte, hogy a dogecoin „szélhámosság”.

A dogecoin csütörtökön, vagyis a kereset benyújtásának napján, 0,058 dolláron forgott, szemben a tavaly májusban elért, 0,74 dolláros csúcsával.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220617-elon-musk-tesla-per-dogecoin-kriptovaluta-befektetes.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A munkaerőhiány miatt tovább nőhet a hazai informatikusok fizetése

A munkaerőhiány miatt tovább nőhet a hazai informatikusok fizetése

Várhatóan tovább nő az informatikusok fizetése, mivel nem enyhül a munkaerőhiány az informatikai szektorban – …