2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hároméves megállapodás született Magyarország és Bajorország között

Hirdetés

Hároméves megállapodás született Magyarország és Bajorország között

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter tárcavezető a Melanie Huml bajor, európai és nemzetközi ügyekért felelős tárca nélküli miniszterrel közös sajtótájékoztatóján elmondta: „Drámai változások zajlanak mind a globális politikában, mind a globális gazdaság területén, s ilyen helyzetben különösen felértékelődnek a stabil, kiszámítható és megbízható partnerek.”

„Bajban ismerszik meg a barát”

A miniszter hozzátette: a német tartományok között Bajorország hazánk elsőszámú kereskedelmi partnere, innen érkezik a második legtöbb beruházás is. A németországi magyar export nagyjából egyharmada Bajorországba irányul, a kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke tavaly elérte a 15 milliárd eurót. A magyar kormány hat bajor vállalattal is stratégiai együttműködési megállapodást kötött az elmúlt években – sorolta.

Elmondta, „a barát igazán a bajban ismerszik meg”, és a bajor vállalatok a koronavírus-járvány alatt is bizonyították lojalitásukat, ugyanis a nehézségek ellenére 26 cég összesen 28 milliárd forintnyi beruházást hajtott végre Magyarországon, így hozzájárulva 12 300 munkahely megvédéséhez.

Szijjártó Péter leszögezte, hogy a magyar–bajor együttműködés mindig is a kölcsönös tiszteleten alapult és a kölcsönös előnyökre irányult, és közös cél az eddigi gazdasági eredmények megóvása a mostani, „rendkívüli nehézségeket tartogató, háborús-inflációs környezetben”.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/23/kulgazdasagi-es-kulugyminiszter-szijjarto-peter-megallapodas-bajororszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s is azok közé a cégek közé tartozik, amely kivonult az orosz piacról, miután …