2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Harmincszor annyi pénzből megy rosszabbul a szemétszállítás a Mol égisze alatt

Hirdetés

Harmincszor annyi pénzből megy rosszabbul a szemétszállítás a Mol égisze alatt

Tavaly július óta a Mol-féle hulladékgazdálkodási koncesszió felel az intézményi szemétszállításért, a szakértők többsége szerint a helyzet rosszabb, mint a korábbi, piaci alapon működő rendszer alatt. Pedig a Mohu harmincszor annyi bevételből gazdálkodik, mint a piaci szereplők tették, az elszállított hulladék mennyisége mégis csökkent – írja a HVG csütörtökön megjelenő száma.

A cégeknél maradó hulladék amellett, hogy kellemetlenséget okoz, környezetvédelmi szempontból is aggályos, az üveg- és műanyagszemét visszagyűjtése gyakorlatilag megszűnt a koncesszió indulása óta. A Magyar Mérnöki Kamara (MMK) által megkérdezett szakértők szerint a rendszer logikátlan, az elszállítással gondok vannak, a Mohu pedig olyan szolgáltatásért is pénzt kapott a cékegtől, amelyet nem végez el teljeskörűen.

Mindeközben a cég 13 milliárd forint adózás előtti profitot termelt, pedig korábban úgy számoltak, hogy csak évet múlva lehet nyereséges a Mohu. A kevesebb visszagyűjtött szemét miatt lehet, hogy Magyarország az uniós célértéketes sem tudja teljesíteni, a kormány a korábban vállalt számok csökkentéséért lobbizik az EU-nál.

Hirdetés

A teljes cikket elolvashatja a HVG csütörtökön megjelenő számában, valamint a hvg360 felületén.

HVG

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240515_hetilap-lapszemle-mohu-hulladekgazdalkodas-koncesszio#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kína óriásit kaszálhatna Európán, ha ez megvalósulna

Lelassult az elektromos járművek piaca az idén. Az évekig tartó szárnyaló eladások után a növekedés …