2020. november 26., csütörtökMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.26. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hány gyermeket vállalnának, akik kérik a babaváró hitelt?

Hirdetés

Hány gyermeket vállalnának, akik kérik a babaváró hitelt?

Bár még mindig bizonytalanságot okoz a lakáspiacon és a hitelezésben a koronavírus-járvány, szeptemberben kiugró – több mint 90 milliárd forint – volt az új lakáshitelek szerződéses összege. Ez áll az Ingatlan.com elemzésében, amely részben az év korábbi hónapjairól elhalasztott hitelfelvételekkel magyarázza a magas számot. Azonban az év hátralévő részében kicsit lankadhat a hitelpiaci lendület, mivel az állami lakástámogatási rendszer újabb elemekkel bővült, az érintettek egy része pedig még vár az új támogatások rajtjára.

Kik ők?

Az ingatlanos cég legfrissebb adatai szerint a lakáshitelre pályázók átlagéletkora 36 év, az állami lakástámogatási rendszer keretében elérhető konstrukciók iránt érdeklődők viszont fiatalabbak, átlagéletkoruk 34 év. Többségük, mintegy 70 százalék alkalmazotti fizetésből él, és kevesebb mint 9 százalékuk vágna bele egyéni vállalkozóként lakáshitellel az ingatlanvásárlásba.

Kétharmaduk (69 százalék) jelenleg nem fizet semmilyen hitelt, a többieknek viszont már van más törlesztenivalója, főként személyi hitele. A gyermekvállalás ösztönzésére kitalált, tavaly nyár óta elérhető babaváró kölcsön iránt érdeklődők átlagosan egy gyermeket nevelnek jelenleg, és a jövőben további egy gyermek vállalását tervezik.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/11/19/lakashitel_ingatlan_csok_babavaro_tamogatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Védjegyes helyi termékeket gyárt a Folly Arborétum

Védjegyes helyi termékeket gyárt a Folly Arborétum

A badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászati Kft. újabb terméke nyerte el a Balaton-felvidéki Nemzeti Park …