2021. július 31., szombatMa Oszkár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.07.31. Oszkár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ha CT- és MRI-gép, akkor a régiós sor végén kullogunk

Hirdetés

Ha CT- és MRI-gép, akkor a régiós sor végén kullogunk

Az unió statisztikai hivatala, az Eurostat oldalain szörfözve a legváltozatosabb adatokra kereshetünk rá, miből mennyi áll rendelkezésre Magyarországon. Ha az egészségügy fülre kattintunk, a kórházak ellátottságát is ellenőrizhetjük.

Köztudott, hogy hazánk esetében ez egy kritikus pont, a mindenkori ellenzék gyakran kritizálja a kormányt a gyatra felszereltség miatt. A Fővárosi Közgyűlés például csak úgy támogatta a 2023-as atlétikai vb budapesti megrendezését 2019 végén, ha a kormány 50 milliárdot ad a kerületi orvosi ellátás fejlesztésére, amelyből a többi között CT- és MRI-gépeket lehet vásárolni. Ahogy korábban írtunk róla az Indexen, Karácsony Gergely a kampányban úgy fogalmazott:

Az én városomban nem épül addig stadion, amíg nincs minden kerületben CT-berendezés.

A CT- és MR-berendezésekre azért van égetően nagy szükség, hogy időben ki lehessen szűrni a súlyos betegségek tüneteit, például a rákos daganatokat. Utóbbi esetben néhány hetes késlekedés is végzetes lehet.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/07/11/ct-mri-berendezes-magyarorszag-eurostat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bicikliút épül a Balatonig

Magyarország két legfontosabb turisztikai célpontját köti össze az épülő Budapest–Balaton kerékpáros kapcsolat – jelezte az …