2023. június 8., csütörtökMa Medárd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.08. Medárd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ha a lakat kinyílik, a világ bármely intézményét érheti támadás

Hirdetés

Ha a lakat kinyílik, a világ bármely intézményét érheti támadás

A hatályos jogszabályok alapján minden, Magyarországon működő vendéglátóegység üzemeltetőjének regisztrálnia kell a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszerébe. Ennek lenyomataként, az NTAK-hoz érkező adatok alapján 2023. július 1-től különböző bontásban láthatóvá válik az idegenforgalmi szektor teljesítménye.

Az adatbázisnak köszönhetően a magyar kormány láthatja majd, hogy milyen potenciál rejlik a különböző térségekben, ahogy azt is, melyikeket szükséges fejleszteni. A vállalkozások kevésbé tudnak majd trükközni, ezáltal szűkül a feketegazdaság mozgástere, csökkenhet a visszaélések száma 

 mondta az Indexnek Várkonyi Gábor, a számlázó, pénztárgépi és elektronikus fizetési megoldásokat forradalmasító CMO24 Hungary Zrt. vezérigazgatója. Kifejtette, hogy a vendéglátóegységek üzemeltetői számára pedig azért lesz ez előnyös, mert a kinyert adatok hasznos információval szolgálnak. A felhasználók könnyedén szűrhetnek, naprakészen láthatják az egyes termékek, árucikkek fogyásának mértékét, ahogy azt is, milyen különbségek mutatkoznak az egyes munkavállalók munkaidejében történő bevételekben, vagy, hogy érdemes-e változtatni a nyitvatartáson. Ezeknek a komplett kereskedelmi rendszereknek köszönhetően a vendéglátóegységek üzemeltetői már rövid távon is időt, ezáltal pedig pénzt spórolhatnak.

A digitális pénzügyek már a spájzban vannak

Az NTAK révén az adatok, számok nyelvén is egyre inkább értelmezhető idegenforgalom annak a folyamatnak a természetes része, amelynek eredményeként már nemcsak a nagyvállalatok, hanem a kisebb cégek mindennapjainak is szerves részévé válnak a digitális, innovatív megoldások. Mindenekelőtt a pénzügyekben. Várkonyi Gábor szerint a közelmúlt válságai, így a koronavírus-világjárvány és a rekordmagas inflációval terhelt gazdasági helyzet egyértelműen megmutatta a magyar kkv-szektor számára, hogy a jövőben sokkal szorosabb kapcsolatot szükséges kialakítaniuk a virtuális világgal.

Hirdetés

A mindennapi ügyintézések, az adatbázisok egyre inkább az online térben lesznek elérhetők, ami előrevetíti, hogy minél előbb szükséges rálépniük a digitális fejlődés útjára.

Példaként felhozta a szakember, hogy az online fizetések aránya a skandináv országokban már eléri a 70 százalékot, de említhetjük a Távol-Keletet is. Kínában olyan többcélú mobilalkalmazások születnek, amelyek egyszerre használhatóak üzenetküldésre, mobilos fizetési eszközként és közösségi hálózatként.

Persze kérdés, hogy a magyar piac milyen ütemben éri utol az előbb említett régiók fejlődési tempóját, de mindenképpen optimizmusra ad okot, hogy például Magyarországon is folyamatosan nő az elektronikus fizetés aránya. A CMO24 vezérigazgatója szerint ehhez segítséget nyújtanak a magyar kormány és a különböző szolgáltatók által biztosított megoldások is, amelyek nemcsak rendkívül hasznosak, de hatékonyak, gyorsak és biztonságosak is.

Minden piaci szereplő arra törekszik, hogy lehetőség szerint minél több terhet levegyen a vállalkozások üzemeltetőinek válláról, ezért a meglévő, számos kényelmi szolgáltatással kiegészített, fizetős konstrukciójuk mellett kínálnak ingyenes bankterminállal egybekötött megoldást is

 tette hozzá a cégvezető.

Jönnek az ePénztárgépek

Mindehhez hozzájárul az is, hogy 2024-től az online pénztárgépeket az ePénztárgépek váltják, amelyek már eNyugta-adásra is alkalmasak lesznek. Várkonyi Gábor úgy véli, az állam törekvése a gazdaság fehérítése, amelynek egyik eszköze lesz az ePénztárgép.

A törvényi kritériumokhoz hamarosan jóval több adatszolgáltatásra, az ügyféligényekhez igazodva pedig innovatívabb fizetési opciókra lesz szükség.

Jó, ha mindez egyetlen szoftvercsomaggal és eszközzel kivitelezhető. A vezérigazgató saját példával élve elmondta, a CMO24 eszközei ilyenek: szoftveres alapokra épülve már most illeszthetőek a kereskedelmi rendszerekhez, valamint biztosítják az eNyugta, az NTAK-adatküldés és a felhőalapú cikkek csatlakozását is.

<img id="kep_szerkfoto_image_48586374" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/04/25/penzugy-digitalizacio-innovacio-penztargep-nav-kibervedelem-mesterseges-intelligencia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ezerszeres nap a Sparnál: annyi akciót élesítenek egyszerre, hogy alig lehet követni

Forrás: https://www.origo.hu/gazdasag/20230608-ezerszeres-nap-a-sparnal-mutatjuk-a-reszleteket.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …