2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Gyerekmunka árán tömünk magunkba boldogsághormont

Hirdetés

Gyerekmunka árán tömünk magunkba boldogsághormont

Csokoládéevés közben kevesek fejében cikáznak olyan gondolatok, hogy a csokihoz, amit épp fogyasztanak, gyermekmunka kapcsolódik. A csokoládé legfontosabb alapanyaga a kakaó, aminek termelése 70 százalékban Nyugat-Afrikában zajlik – főként Ghánában és Elefántcsontparton. A Marshoz vagy a Nestléhez hasonló óriásmárkák is ebből a régióból szerzik be a kakaót.

A kakaótermesztéssel foglalkozó térségekben számos gyermeket fognak be dolgozni, és munkások milliói élnek kevesebb mint napi 1 dollárból. Ráadásul, tekintetettel arra, hogy a kakaóültetvények helyigényesek, folyamatosan irtják a trópusi erdőket – írja a növekedés.hu a The Guardian brit portál írására hivatkozva.

Nagyjából 20 éve köztudott, hogy a kakaófarmokon áldatlan állapotok uralkodnak. A visszaélések felszínre kerülésének köszönhetően úgy tűnt, komoly lépéseket tesznek annak érdekében, hogy megújuljon az ágazat. 2000-ben a szektor számos nagy szereplőjének részvételével megalakult a Nemzetközi Kakaószövetség.

Továbbra is virágzik a gyerekmunka

Mindez azonban nem hozott sok változást, sőt. A The Guardian elemzése szerint a korábbiaknál is jobban virágzik a gyerekmunka Nyugat-Afrikában. Az amerikai kormány becslései szerint

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/02/05/csokolade-kakao-kakaobab-gyerekmunka-nyugat-afrika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Végleg eltűnhetnek a mozik

Úgy tűnik, a szélesvászon újra bajban van. A Covid-járvány és streamingszolgáltatók pofonjától még nem tért …