2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Gyanúsan drága a tej, ezt az infláció is nehezen magyarázza

Hirdetés

Gyanúsan drága a tej, ezt az infláció is nehezen magyarázza

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) rendelkezésére álló információk szerint a hazai tej- és tejtermékek körében a fogyasztói árak nagymértékű emelkedése volt észlelhető számos termék esetében a közelmúltban, mely áremelkedés a mai napig folyamatosan tart – olvasható a versenyhivatal végzésében.

Ezzel párhuzamosan, a Gazdasági Versenyhivatalhoz érkezett jelzések alapján a tejipari ágazatban termelő- és feldolgozó tevékenységet végző hazai piaci szereplők beszállítói pozíciói gyengülő tendenciát mutatnak.

A hivatal rendelkezésére álló információk alapján a fenti jelenség Magyarország egész területét érintően megfigyelhető.

A tej- és tejtermékek piacán a GVH gyanúja szerint a verseny torzulása vagy korlátozódása is hozzájárulhatott az áremelkedéshez, ezért sürgős beavatkozás indokolt.

Hirdetés

A tej és a különböző tejtermékek részesedése jelentős a hazai fogyasztói kosárban. Ezen magyarországi keresletet egyrészt a hazai tejipari szereplők elégítik ki, másrészt importtermékek.

A hazai tejipari ágazat legjelentősebb szereplői a nyers tehéntejet beszállító tejtermelők, a tejtermékeket feldolgozó üzemek, valamint a tejtermékek nagy- és kiskereskedelmével foglalkozó vállalkozások, élelmiszer-kiskereskedelmi üzletláncok, melyek végső soron kiszolgálják az

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/20/gazdasagi-versenyhivatal-tej-tejtermek-ar-inflacio-nyereszkedes-profit-gvh/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Végleg eltűnhetnek a mozik

Úgy tűnik, a szélesvászon újra bajban van. A Covid-járvány és streamingszolgáltatók pofonjától még nem tért …