2021. január 25., hétfőMa Pál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.25. Pál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Gőzerővel zajlanak idén a vasúti fejlesztések

Hirdetés

Gőzerővel zajlanak idén a vasúti fejlesztések

Korábban sosem látott összértékű vasúti fejlesztések fejeződnek be az idén Magyarországon –mondta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kedden az MTI szerint. 

Mosóczi László hangsúlyozta, hogy a magyar kormány 2010 óta jelentős erőforrásokat mozgósít a kötött pályás infrastruktúra és járműállomány korszerűsítése érdekében.

Jelezte továbbá, az új uniós pénzügyi ciklusban Magyarország összesen akár 2000 milliárd forintot fordíthat közösségi társfinanszírozással vasúti beruházásokra.

Hirdetés

Az összeg sikeres lekötése érdekében a kormány tavaly nyár végén már  összesen 32 milliárd forintot biztosított húsz vasúti fejlesztés tervezéséhez. Az előkészítési projektek mintegy 1000 milliárd forint forrásigényű kivitelezési munkák megkezdését alapozhatják meg, amelyeket lehetőség szerint már 2022 elején meg lehet majd kezdeni. 

Az államtitkár a fejlesztések közül kiemelte hogy a Budapest elővárosaiban található vonalszakaszok is több, mint 100 kilométeren újulnak meg. 

Részletezte továbbá, hogy a Kelenföld-Százhalombatta-Pusztaszabolcs és a Rákos-Hatvan között lezáruló korszerűsítések összköltsége meghaladja a 335 milliárd forintot.

Mosóczi László emellett azt is elmondta, hogy a MÁV decemberben 20 milliárd forint forrást kapott a Vecsés-Üllő, Üllő-Monor nyílt vonali szakaszok és Monor állomás pályafelújítására. Részletezte továbbá, hogy nyár végére befejeződik a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének teljes körű felújítása, és az utascsarnok belső műemléki rekonstrukciója, a Keleti pályaudvaron pedig korszerű, akadálymentes utascentrum létesül.

Az államtitkár kifejtette, hogy az idén befejeződik a Püspökladány-Ebes szakasz felújítása. Az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet vasúti megközelítésének javításával Debrecen még vonzóbb célpontja lehet a munkahelyteremtő beruházásoknak.

Mósóczi László azt is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/01/12/vasut_fejlesztesek_2021/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Északnyugat-Magyarország: 2030-ra érjük el az osztrák versenyképességi szintet

Győrben, a megyei kamarában egyeztetett az északnyugat-magyarországi gazdasági zóna fejlesztési irányairól Navracsics Tibor, az övezetet …