2020. április 1., szerdaMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 332,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2020.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 332,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / G20: ötezer milliárd dollárt pumpálnak a világgazdaságba

Hirdetés

G20: ötezer milliárd dollárt pumpálnak a világgazdaságba

A G20-országok rendkívüli virtuális csúcstalálkozót tartottak, amin megvitatták a koronavírus-járvány elleni intézkedések összehangolását, ennek végén bejelentették, hogy 5 ezer milliárd dollárral próbálnak majd segíteni a világgazdaságnak, és ezzel csökkenteni a járvány súlyos gazdasági hatásait.

Hirdetés

A G20 által kiadott nyilatkozat szerint a koronavírus-járvány is mutatja, hogy mennyire összefonódik a világ, és milyen sebezhető.

„A vírus nem vesz figyelembe határokat”

– írták. A szolidaritás jegyében átlátható, átfogó, egyeztetett és tudományos alapokon nyugvó globális választ kell adni a világjárványra. Azt is írták, hogy eltökéltek abban, hogy együtt nézzenek szembe ezzel a közös veszéllyel. Meggyőződésük, hogy „szorosan együttműködve, együtt túljutunk ezen.”

A világ 19 legnagyobb gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó csoportot idén elnöklő Szaúd-Arábia vezette a videókonferenciát. Az ülésen többek között Spanyolország, Jordánia, Szingapúr, Svájc, illetve az ENSZ, a Világbank, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetői is rész vettek, ahogy például az Afrikai Unió, a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (ASEAN) és az Öböl Menti Együttműködési Tanács (GCC) is képviseltette magát.

António Guterres ENSZ-főtitkár „háborús időkben használatoshoz” hasonló intézkedéscsomag elfogadására szólította fel a G20-akat előzetesen.


Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,

És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást,

hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk!
Kattints ide!
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/03/26/g20_vilaggazdasag_koronavirus_jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Felmérés: egyelőre csak a hitelesek fele élne a moratóriummal

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! A …