2020. július 11., szombatMa Nóra, Lili napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.11. Nóra, Lili Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Futurisztikus találkahely épül a vonatoknak és a HÉV-eknek

Hirdetés

Futurisztikus találkahely épül a vonatoknak és a HÉV-eknek

Három új megállóhely és egyes szakaszokon két új vágány épül a Déli körvasút fejlesztése során Kelenföld és Ferencváros között. Ha elkészül a beruházás, ezen a részen 10-15 percenként járhatnak majd a vonatok – írja a Magyar Építők.

A lap szerint így az érdi, a budaörsi és a környező budai, vagy akár a kelet-pesti agglomerációból érkezők átszállás nélkül érhetik el Budafokot, Kelenföldet és az újbudai egyetemeket, de könnyebb lesz megközelíteni a Soroksári utat és a Népligetet is.

Légkondicionált HÉV szerelvények jönnek, hatmilliárd jut a Lánchídra

Már nagy nemzetközi építész irodák is bejelentkeztek a Dél-Pest, Csepel és Dél-Buda közé tervezett hídra. A nyomvonal elkerülné az összes sűrűn lakott területet, ez lenne előnye és hátránya is.

Hirdetés

A fejlesztéstől azt várják, hogy a vasút versenyképesebbé váljon, így Budapest jelentős közúti forgalomtól és ennek révén légszennyezéstől mentesüljön.

A beruházás során épülő három új megállóhely, az újbudai Nádorkert, az új metrókapcsolatot létrehozó Népliget és a Közvágóhíd közül ez utóbbi a leglátványosabb:

© Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

© Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A Magyar Építők szerint „a megállóhely gerincét a Soroksári út felett átívelő két grandiózus, elegáns alsópályás ívhíd adja. A főtartókat kiegészítő, a peronok tengelyéből indított íves tartórendszer meghatározza a peron arculatát, a hídszerkezetek léptékét pedig a szerkezettel integrált feszített ponyvafedés lendületes formái emelik ki.”

A cikkből kiderül, hogy az utascsarnok szolgáltatásai a Soroksári út nyugati, Duna felőli oldalán összpontosulnak, ahonnan liftekkel és mozgólépcsőkkel lehet kijutni a két, középen kialakítandó peronra.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20200623_kozvagohid_latvanyterv_vonat_hev#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mérföldkőhöz érkezett a Tesla

A Wall Street egyik legvitatottabb részvénye hamarosan hatalmasat léphet előre, és bekerülhet a legfontosabb amerikai …