2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Frissítette listáját az FBSZ, még több kút küzd ellátási problémával

Hirdetés

Frissítette listáját az FBSZ, még több kút küzd ellátási problémával

A napokban derült ki, hogy a Mol számos kis benzinkútnak átmenetileg nem fog üzemanyagot szállítani. A korlátozás azokat a kutakat érinti, amelyekkel szemben a nagyvállalatnak nincs kiszolgálása kötelezettsége. Mint azt a közleményükben is leírták:

Számunkra Magyarország működése és ellátásbiztonsága a legfontosabb, ezért felelős vállalatként átmeneti korlátozásokat vezetünk be, hogy továbbra is el tudjuk látni az autósokat. Az üzemanyag iránti kereslet továbbra is kimagasló, így – annak érdekében, hogy az ország minden pontján tudjunk üzemanyagot biztosítani – átmenetileg felfüggesztettük bizonyos kis kutak, a viszonteladó ügyfeleink egy részének kiszolgálását. Az érintett 194 viszonteladóval szemben a Molnak kiszolgálási kötelezettsége nincs, de a hatósági ár életbelépését és az importkiesést követően szerződést kötöttünk velük. Ez az ügyfélkör az összes hazai töltőállomás 10 százalékát teszi ki, a Moltól pedig szeptemberben a magyar viszonteladói piac teljes üzemanyagigényének a 2,5 százalékát vásárolta meg. Az átmeneti korlátozások határozatlan időre szólnak, de hetente felülvizsgáljuk az ellátási stratégiánkat, és minden esetben teljesítjük a szerződéses kötelezettségeinket.

A Független Benzinkutak Szövetsége szombaton  már kiadott egy listát arról , hogy mely településeik kútjain lehet hiány emiatt. Ehhez képest szerkesztőségünknek nemrég egy frissített listát küldtek el, amelyre rengeteg új település neve felkerült.

Hirdetés

Fontos hangsúlyozni, hogy ezeken a településeken nem az összes benzinkúton lesz hiány, csak egyes kutakon, másutt zavartalan maradt az ellátás.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott listán az alábbi települések (és budapesti kerületek) neve szerepel: 

  • Berhida
  • Gödöllő
  • Hajdúböszörmény
  • Demecser
  • Besenyőtelek
  • Homokszentgyörgy
  • […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/11/20/uzemanyaghiany-magyarorszagon-kisbenzinkutak-lista-mol-szallitasok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Korrupcióellenes intézkedésekhez köthetik a Norvég Alap pénzeit is

Korrupcióellenes intézkedésekhez köthetik a Norvég Alap pénzeit is

Újabb ülésen vannak túl az Európai Gazdasági Térséget (EGT) alkotó EU27-ek, valamint Liechtenstein, Izland és …