2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Franciaország megépítette első akkumulátorgyárát

Franciaország megépítette első akkumulátorgyárát

Az AFP hírügynökség pénteki közlése szerint a gyár az Automotive Cell Company (ACC) tulajdona, amely a TotalEnergies olaj- és gázkonszern, a francia-olasz-amerikai autóóriás, a Stellantis és a német Mercedes-Benz autógyártó vegyes vállalata.

A GYÁRTÁS BEINDÍTÁSÁT JÚNIUS 30-RA TERVEZIK, A LÉTESÍTMÉNY 2030-RA ÉVENTE 800 EZER AKKUMULÁTOR ELŐÁLLÍTÁSÁRA LESZ KÉPES.

Szakértők szerint a termelés elindításával csökkenthető a kínai importtól való függés, és az ACC az évtized végén már exportálni is tud – közölte az MTI. Hozzátették, hogy Franciaországban még további három hasonló gigagyárat terveznek építeni 2030-ig.

Magyarország akkumulátor nagyhatalom lehet

A világ legnagyobb akkumulátorgyártójának számító Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) debreceni gyárépítése magyarországi beruházásra ösztönöz más kínai vállalatokat is. Szintén Debrecenben létesít üzemet a kínai Eve Power – <a href="//index.hu/belfold/2023/05/17/sunwoda-akkumulatorgyar-kina-beruhazas-akkumulator/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/05/26/franciaorszag-akkumulatorgyar-totalenergies-elektromos-auto-mercedes-acc/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A fa lehet az építőipar jövője, de a kender is befigyelhet

A fa lehet az építőipar jövője, de a kender is befigyelhet

Fával törik az utat a fenntartható építésgazdaság felé vezető úton. Az Index korábban több ízben …