2021. július 27., keddMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Fővárosi cégnél vizsgálódik a GVH

Hirdetés

Fővárosi cégnél vizsgálódik a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) július elején versenykorlátozó megállapodás gyanújával versenyfelügyeleti eljárást indított a BKV Zrt. „Menetrend szerinti hajóüzemeltetés” tárgyában lefolytatott közbeszerzése kapcsán – írja csütörtöki közleményében a GVH, amely

egy bejelentés alapján úgy véli, hogy a közbeszerzési eljárás során „bizonyos vállalkozások jogsértő egyeztetéseket folytattak az ajánlati árak, illetve a nyertes meghatározása érdekében”.

Hirdetés

A GVH a vállalkozásoknál előzetes bejelentés nélküli helyszíni kutatásokat tartott, a rajtaütések során pedig elektronikus másolatokat készített az érintett cégek adathordozóiról, amelyek elemzése folyamatban van.

A hatóság közölte azt is, hogy az eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozások a jogsértést elkövették. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam hat hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb hat hónappal meghosszabbítható – közölte a versenyhivatal.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/07/15/gvh-bkv-vizsgalat-hajouzemeltetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van egy uniós lista, de Magyarország nincs rajta

Van egy uniós lista, de Magyarország nincs rajta

További négy uniós ország helyreállítási tervét fogadta el a tagországok gazdasági és pénzügyminisztereinek tanácsa, az …