2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Fordulat a makói gumigyárban: magyarokat alkalmaznának a külföldi vendégmunkások helyett

Hirdetés

Fordulat a makói gumigyárban: magyarokat alkalmaznának a külföldi vendégmunkások helyett

Külföldi vendégmunkások elengedésével biztosítaná a makói gumigyár a helyiek foglalkoztatását – közölte lapunkkal a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.

A vállalat azt írta közleményében, hogy a makói gyárról megjelent hírek „számos alkalommal nem a valós makói helyzetet tükrözték, mivel hiányos vagy harmadik fél által félreértelmezett információk alapján készültek”.

A cég ezt arra a nagy port kavart ügyre reagálva írta, miszerint a makói Continental gumigyár dolgozói a faliújságról tudták meg elbocsátásukat. A makói gyár alkalmazottai sérelmezik és diszkriminatívnak tartják az eljárás menetét, mert állítják, kizárólag magyar nemzetiségűeket bocsátott el a német gumiipari óriásgyár, ahol nagyjából 150 indonéz vendégmunkás dolgozott az erről szóló írásunk megjelenésének idején. Elmondásuk alapján a kirúgások áldozatai főleg a több mint 20 éve ott dolgozó magyar nemzetiségű foglalkoztatottak voltak. Lázár János építési és közlekedési miniszter elfogadhatatlannak nevezte az esetet, és azt is kilátásba helyezte, mindent el fog követni azért, hogy a cég […]

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/03/25/makoi-gumigyar-kulfoldi-vendegmunkasok-helyi-munkavallalok-continental/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az állam jogi lépéseket tenne, miután az EU elmarasztalta Magyarországot az autópálya-koncessziók miatt

Mivel úgy látták, hogy a 35 évre szóló autópálya-koncesszió nem volt átlátható a becsült érték …