2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Fontos változások jönnek a lakásbiztosítási szerződéseknél

Hirdetés

Fontos változások jönnek a lakásbiztosítási szerződéseknél

Tavaly év végére meghaladta a 26 ezer darabot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) minősítési rendszeréhez kapcsolódó szerződések száma. MFO terméket immár 11 hazai biztosító kínál ügyfeleinek, amelyek együttes piaci részesedése a díjbevételre vetítve bő 90 százaléknyi.

Az új lakásbiztosítások értékesítéseinél – a minősítési rendszerhez tavaly csatlakozott 4 új biztosítónak is köszönhetően – hónapról hónapra nő az MFO aránya. Ez 2022 decemberében (köszönhetően az addigi havi értékesítés bő másfélszeresére ugrásának) immár átlagosan 10 százaléknyi volt az MFO-t értékesítő biztosítók körében, sőt van olyan piaci szereplő, ahol az új eladások többsége már MFO. 2022 végére a fogyasztóbarát otthonbiztosítások által védett ingó- és ingatlan ügyfélvagyon értéke mintegy 1100 milliárd forint több mint 1 milliárd forint állománydíjjal.

Az MFO-termék iránt érdeklődő ügyfelek az MNB honlapjának ingyenes kalkulátora révén is kiválaszthatják maguknak a legmegfelelőbb MFO konstrukciót. Ezt – az adott biztosítók honlapjaira való automatikus átnavigálással – a személyes adatok újbóli megadása nélkül igényük szerint akár azonnal meg is köthetik.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230220-gazdasag-penz-mnb-ugyfelvagyon-otthonbiztositas.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Évi 150 életet mentett meg, hogy Skóciában megemelték az alkohol árát

Hatalmas tiltakozást váltott ki, amikor Skócia első országként jelentette be, hogy minimális árat vezet be …