2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Fokozzák az olajkitermelést, hogy megszabadulhassanak az oroszoktól

Hirdetés

Fokozzák az olajkitermelést, hogy megszabadulhassanak az oroszoktól

Az OPEC kitartott azon előrejelzése mellett, hogy a világ olajkereslete 2022-ben meghaladja a járvány előtti szintet. Az olajkitermelő országokat tömörítő csoport szerint Oroszország ukrajnai inváziója és a koronavírus-világjárvány továbbra is jelentős kockázatot jelentenek.

A kedden közzétett havi jelentésében a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete fenntartotta azt az előrejelzését, hogy a világ olajkereslete 2022-ben napi 3,36 millió hordóval emelkedik. Vagyis arra számítanak, hogy kitart még a gazdasági fellendülés, amely igényli az energiaforrást világszerte.

Az ukrajnai háború miatt az olajár márciusban rövid időre hordónként 139 dollár fölé, 2008 óta a legmagasabb szintre emelkedett, ami súlyosbította az inflációs nyomást világszerte. Közben Kínában, ahol a koronavírus-járvány terjedését továbbra is szigorú karanténintézkedésekkel próbálják megakadályozni, újabb fellángolások vannak, miközben még a sanghaji korlátozások egy részét sem oldották meg. Mindenesetre Kína küszködése visszafogta a keresletet, ami miatt az árak is lefelé tartanak.

Előre tekintve a jelenlegi geopolitikai fejlemények és a világjárvány esetleges felfutása a második félév vége felé továbbra is jelentős kockázatot jelent az olajkitermelés előrejelzett, a járvány előtti szintre való helyreállása szempontjából

Hirdetés

– áll az OPEC jelentésében.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/15/opec-olajkitermeles-olajar-energiavalsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A munkaerőhiány miatt tovább nőhet a hazai informatikusok fizetése

A munkaerőhiány miatt tovább nőhet a hazai informatikusok fizetése

Várhatóan tovább nő az informatikusok fizetése, mivel nem enyhül a munkaerőhiány az informatikai szektorban – …