2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Fokozza a „hadviselést” a NAV

Hirdetés

Fokozza a „hadviselést” a NAV

A dohánytermesztés és a betakarítás szabályszerűségének kontrollja, valamint a legális piaci folyamatok melletti kampány szintet lépett. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tovább folytatja az ellenőrzést az illegális dohányáru-kereskedelem ellen, amely kibővült a gáz- és villamosenergia-szolgáltatókkal.

A folyamatos kontroll az ország egész területére kiterjed, melynek célkeresztjében a dohánylevelek feketepiacra juttatásának megakadályozása van.

Hirdetés

A közúti szállítások mellett a pénzügyőrök az energiaszolgáltatók munkatársaival közösen végzik a termelők rendszeres telephely-ellenőrzését . A küldetésük lényege, hogy megvédjék a legális dohánytermelőket, és visszaszorítsák az illegális dohányipari jogsértéseket, továbbá megakadályozzák, hogy a termőföldeken jogosulatlanul szedjék a füstölnivalók alapanyagát.

Egy sima, egy fordított

Augusztus utolsó hetében két Szabolcs vármegyei település dohánytermesztőjét vették górcső alá. A mindenre kiterjedő vizsgálat során a hatóság és a szolgáltatók revizorai mindent rendben találtak.

Egy korábbi ellenőrzés alkalmával azonban több jogsértést is feltártak a NAV Bevetési Igazgatóságának járőrei. Jövedéki ellenőrzést tartottak egy újfehértói ingatlanban 2022. december 16-án. A pénzügyőrök az udvaron parkoltatott Mercedes teherautó rakterében 58 […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/08/30/nav-dohanyipar-ellenorzes-penzugyorok-energiaszolgaltatok-dohanyaru-feketepiac/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …