2020. november 26., csütörtökMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.11.26. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Felfüggesztették a hétvégi kamionstopot

Hirdetés

Felfüggesztették a hétvégi kamionstopot

A közúti áruszállítás zavartalansága érdekében a nehéz tehergépkocsik határozatlan ideig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyar utakon.

A szakmai szervezetek részben a koronavírus-járvány első hullámában követett gyakorlatra hivatkozva kérték az Innovációs és Technológiai Minisztérium intézkedését.

Hirdetés

A kamionstop főszabály szerint minden szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben, de a folyamatos áruellátás érdekében az ITM a jogszabályi felhatalmazással élve, az Agrárminisztérium egyetértésével visszavonásig felfüggeszti a korlátozást.

A minisztérium meglátása szerint a felfüggesztés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat. Így gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek, gyárak folyamatos ellátásáról, a raktárak feltöltéséről és a késztermékek elszállításáról.

A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül juttathatják el úti céljára szállítmányukat – áll a távirati irodához eljuttatott közleményben. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/11/13/kozlekedes_kamionstop/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó: Negyedóra alatt lezárult a gazdaságvédelmi pályázat

Szijjártó: Negyedóra alatt lezárult a gazdaságvédelmi pályázat

Szijjártó Péter külügyminiszter a szerdán délben tartott kormányülésről számolt be a Facebook-oldalán. A politikus szerint …