2022. október 5., szerdaMa Aurél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
2022.10.05. Aurél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Fájdalmas döntések előtt állnak az önkormányzatok, tízszeres árat fizethetnek az energiáért

Hirdetés

Fájdalmas döntések előtt állnak az önkormányzatok, tízszeres árat fizethetnek az energiáért

Korábban már írtunk róla, hogy több település is brutálisan megnövekedett gázárakkal kénytelen szembenézni. Balassagyarmat polgármestere, Csách Gábor arról írt egy Facebook-bejegyzésben, hogy az MVM hivatalos gázárajánlata szerint majdnem tizenhétszeres áron kapná a gázt Balassagyarmat mellett további kilenc város és egy budapesti kerület. A gödi polgármester, Balogh Csaba pedig huszonnégyszeres gázáremelkedésről számolt be közösségimédia-oldalán.

A dominóeffektus nem ért véget, hiszen Szegeden, Zalaegerszegen és Mosonmagyaróváron is drasztikus energiaár-növekedéssel kell megküzdeni.

Hirdetés

Szegeden elkeserítő a helyzet

A szegedma.hu beszámolójából kiderült, hogy a tavalyihoz képest tízszeres áron vásárolt földgázt a szegedi önkormányzat. Az MVM Nexttel augusztusban megkötött, októbertől érvénybe lépő egyéves szerződésben foglaltak szerint nettó 2,406 milliárd forintért kapják a földgázt, és amennyiben a szerződött mennyiségtől plusz harminc százalékkal eltérnek, azt még pótdíj megfizetése nélkül tehetik.

Az előző szerződés szerint a szegedi önkormányzat és a városi intézmények nem sokkal kevesebb földgázt 252,5 millió forintért vásároltak, azaz a következő ciklusban közel tízszeres árat fizetnek majd. 

Ez az országos átlagot tekintve is kiemelkedően magas. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/09/15/energia-veszelyhelyzet-gazar-zalaegerszeg-szeged-mosonmagyarovar-mvm/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Eldurvult az energiaválság, félmillióan maradhatnak munka nélkül tavaszra

Eldurvult az energiaválság, félmillióan maradhatnak munka nélkül tavaszra

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint szeptemberben több mint 238 ezer álláskeresőt tartottak nyilván. Egy …