2021. március 6., szombatMa Leonóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.06. Leonóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ezermilliárd eurós iparág van kialakulóban

Hirdetés

Ezermilliárd eurós iparág van kialakulóban

Az egészségügyben hamarosan normává válnak a digitális platformok, és ez a techcégek és startupok befolyásának további erősödéséhez fog vezetni. Ez derül ki a Roland Berger  tanulmányából, amelyet több mint 500 iparági szakértő véleményéből és a 100 legjelentősebb egészségügyi platform vizsgálatából állítottak össze.

Az egészségügyi platformok különböző szoftvereket és algoritmusokat használnak arra, hogy megkönnyítsék az egészségügyi szakemberek, a biztosítók és páciensek dolgát. A betegek hozzáférhetnek saját információikhoz (például ahhoz, hogy mennyi gyógyszert kell beszedniük, vagy mikor kell legközelebb vizsgálatra menniük), kommunikálhatnak orvosukkal, tanácsadójukkal. Az orvosok és biztosítók pedig azonnal láthatják majd, milyen beavatkozást végeztek a páciensen és hogy milyen állapotban van jelenleg, megkönnyítve ezzel a felhasználók közötti kommunikációt. Ezek az alkalmazások a legtöbbször analitikai képességgel is rendelkeznek, így könnyen készíthetők segítségükkel statisztikák vagy előrejelzések egy adott beteg kórtörténete alapján.

Kép1.png

Hirdetés

Fotó: Roland Berger

A Roland Berger már második alkalommal végzett ekkora volumenű felmérést az egészségügy jövőjével kapcsolatban, a koronavírus-járvány miatt pedig jelentősen más eredmények születtek, mint 2019-ben. Az iparági szakértők hozzáállása azóta megváltozott. Ha igazuk van, akkor 2025-ben a digitális egészségügyre fordított kiadások

  • 57 milliárd eurót tehetnek ki csak Németországban,
  • 19 […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/02/17/egeszsegugy-felmeres-technologiai-forradalom-tanulmany-roland-berger-kutatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Varga Mihály: idén 25 milliárd lesz a nagyvállalati fejlesztésekre

Varga Mihály: idén 25 milliárd lesz a nagyvállalati fejlesztésekre

Folytatódik a nagyvállalati beruházási támogatási program, az idén is 25 milliárd forint kerettel – jelentette …