2021. június 19., szombatMa Gyárfás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.06.19. Gyárfás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ezekre a kertészeti pályázatokra lehet most készülni

Hirdetés

Ezekre a kertészeti pályázatokra lehet most készülni

Az Agrárminisztérium 50 milliárd forint keretösszeggel hirdette meg a kertészeti üzemek megújítását célzó pályázatát – közölte Nagy István agrárminiszter. A szaktárca közleménye szerint a kevés adminisztrációs teherrel járó, egyszerű módon igényelhető támogatást biztosító felhívás a kisebb üzemmérettel rendelkező kertészetek technológiai megújulását segíti.

A pályázók által maximálisan igényelhető, a beruházások költségeinek felét fedező, vissza nem térítendő támogatás 25 millió forint lehet. A kertészek a tevékenységükhöz szükséges eszközök, gépek – többek között önjáró és vontatott betakarítógépek, talajművelő és egyéb munkagépek, pótkocsik – beszerzéséhez nyerhetnek dotációt. A felhívás segítségével egy darab, legfeljebb 83 kW motorteljesítményű traktor is vásárolható, melynek kapcsán a támogatás mértéke legfeljebb 10 millió forint lehet – emelte ki a miniszter.

A támogatási kérelmek benyújtására a tervek szerint július 7-étől lesz lehetőség. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/02/mezogazdasag-kerteszet-palyazat-beruhazas-2021-nagy-istvan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jól fizet idén nyáron a diákmunka

Jól fizet idén nyáron a diákmunka

A közoktatásban a napokban véget ért a tanév, amely egyúttal a diákmunka főszezonjának nyitánya is. …