2020. május 26., keddMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2020.05.26. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ezek az üzletláncok zárnak be szombattól

Hirdetés

Ezek az üzletláncok zárnak be szombattól

A pénteki kormányrendelet nem közvetlenül a boltokról, hanem az emberek mozgásáról, vásárlásáról rendelkezik, ez azonban nyilván kihat arra is, milyen típusú üzleteket szabad vagy érdemes nyitva tartani. A szöveg szerint az élelmiszerboltokba, drogériákban, gyógyszertárakba, trafikokba természetesen lehet menni, de ezen túlmenően nem tiltják meg 

Hirdetés

a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben (különösen a műszaki cikket, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletben) történő vásárlást

sem. Ebből levezethető, hogy a barkácsboltok, műszaki boltok is kinyithatnak szombattól. Az azonban már nem evidens, hogy mi van például a ruhaboltokkal, optikákkal, lakberendezési boltokkal és egyéb, tipikusan bevásárlóközpontokban található üzletekkel, ezért felhívtunk néhány nagyobbat, és érdeklődtünk náluk. 

A Zara központjában közölték, hogy szombattól az összes üzlet bezár. Mivel a láncolat egy nagyobb, több márkát tulajdonló cégcsoport, az Inditex része, valószínűleg ugyanez igaz a többi boltjukra, így a Bershkára, Pull and Bearre és a Stradivariusra is.

A H&M-nél péntek délután tájékoztatták a dolgozókat, hogy szombattól ők sem lesznek nyitva. A C&A már 4 nappal ezelőtt kitett a honlapjára egy közleményt, miszerint bezárják 1300 boltjukat, és az online vásárlást ajánlják.

A Decathlon is pénteken közölte: minden magyarországi boltra lakat kerül egy időre a dolgozók és a vásárlók védelmében. 

A bútor- és lakberendezési boltok határesetnek tűnnek, mert éppenséggel árulnak munkavégzéshez kapcsolódó cikkeket, ettől függetlenül az IKEA például már korábban bezárt magától. Az RS Bútor jelezte az Indexnek, hogy ők nyitva lesznek szombattól is, mivel sok munkavégzéshez szükséges a bútor kapható náluk. A JYSK ügyfélszolgálata is azt közölte, hogy nyitva maradnak a korábbi szigorított nyitvatartási rendnek megfelelően (délután 3-ig). 

A sürgős szemüveg és kontaktlencse-beszerzés miatt izgulóknak jó hír, hogy úgy tudjuk, az Optic World láncolat üzletei nyitva maradnak szombattól is (az Ofotértet és a Vision Expresst egyelőre nem sikerült elérnünk).

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/03/27/boltok_bezarnak_koronavirus_plaza_ruhabolt_zara_hm_optika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Péntektől lehet jelentkezni a kkv-hatékonyságot növelő pályázatra

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében péntektől lehet beadni a jelentkezést a high-tech és zöld magyar, a …