2023. december 2., szombatMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2023.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ez a tolvajok fellegvára, ahol az emberek pánikgombokkal mászkálnak

Hirdetés

Ez a tolvajok fellegvára, ahol az emberek pánikgombokkal mászkálnak

Az utóbbi időben az Északkelet Angliában található Cleveland megye lett a bolti lopások brit fővárosa, a Stockton-on-Tees és a Hartlepool közötti főutcák pedig a rablók menedékhelyei. Célpontjuk főként a Greggs nevű brit pékség, ahol gyakran erőszakos összetűzésekre is sor kerül. A pékségből állítólag naponta közel 200 font értékű árut lopnak el.

A történelmi Cleveland megyében a legmagasabb a bolti lopások aránya az országban, a bűncselekmények száma pedig országos szinten egyre nagyobb teret nyer. A boltosok több ezer fontot veszítenek, a Middlesbrough főutcáján a Greggs alkalmazottai pedig már pánikgombot is használnak munkájuk során. 

A kisebb boltok vezetői már évek óta folyamatosan könyörögnek a képviselőknek és a rendőrségnek, hogy tegyenek többet az egyre súlyosbodó probléma ellen. 

A családi vállalkozásként üzemelő üzleteknek a legnehezebb a soruk, mert ők gyakran nem engedhetik meg maguknak, hogy külön biztonsági őröket állítsanak ki, ezért megélhetésük védelme érdekében néha kénytelenek maguk fellépni a bolti tolvajok ellen.

Hirdetés

Segítség híján a lakosok kénytelenek saját kezükbe venni a rendet a városban. Nemrég egy csapat hős polgár lecsapott néhány feltételezett bolti tolvajra, akik lopott élelmiszerekkel pakolták fel az autójukat. Felvételek bizonyítják, hogy három férfi a Tesco parkolójában, Waltham Abbey-ben, Essexben a bevásárlásokat az autójukba dobálják. Mielőtt azonban elhajthattak volna, néhány lakos megrohamozta a járművet, és követelni kezdte, hogy a banda szálljon ki az autóból.

A clevelandi rendőrség nem ért egyet azokkal, akik szerint kevés lenne, amit tesznek a bűnözők ellen. Egy közlemény szerint minden héten igyekeznek letartóztatni az öt legnagyobb bolti tolvajt, és a rendőrök rendszeresen végeznek problémamegoldó munkát a bűnelkövetés megelőzése érdekében.

Forrás: The Sun Online

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20231024-bolti-tolvaj-eroszak-buncselekmeny-rendorseg-panikgomb.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …