2022. január 18., keddMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Év végén jön az igazi buborékmámor

Hirdetés

Év végén jön az igazi buborékmámor

Literszám gurítjuk le az év utolsó éjszakáján torkunkon a pezsgőt, ám kevesen tudják, hogy honnan ered ez a szokás. A réges-régi népi hagyomány szerint szilveszterkor szokás volt zajt csapni, durrogtatni, robbantgatni, hogy végleg elüldözzük az óév minden gondját, búját, bánatát, s ha ez jól sikerül, az új esztendőben elkerülnek minket a szerencsétlenségek.

Szilveszterezők a pécsi Széchenyi téren 2019. december 31-én este

Szilveszterezők a pécsi Széchenyi téren 2019. december 31-én este

Fotó: Sóki Tamás / MTI

Egy másik hagyomány szerint viszont azért jó az éjfélkor azonnal nekiállni a pezsgőzésnek, mert ha az év első perceiben elit italt fogyasztunk, szűkölködés helyett bőség vár ránk a következő 365 napon.

Hirdetés

Édesszájúak a magyarok

Ezekből kiindulva nem meglepő, hogy mindig az év végén adják el a legtöbb palackot. A Törley nagyságrendileg évi 20 millió palack pezsgőt és egyéb buborékos italt készít, melynek 65-70 százalékát belföldön értékesítik, ennek a mennyiségnek a 60-65 százaléka pedig az év végi hónapokra összpontosul.

A fogyasztóink által legtöbbet vásárolt pezsgőnk a Törley termékcsaládban található, az évek- évtizedek óta vezető Törley Charmant Doux

– mondta Csomay András. A Törley Pezsgőpincészet marketing vezetőjénél arra is rákérdeztünk, hogy vajon mely típusú pezsgőt szeretjük a leginkább, ő pedig elárulta, hogy mi magyarok alapvetően édesszájúak vagyunk, így nem meglepő, hogy ez az édes pezsgő – amely kiváló szőlők házasításából kerül a palackba- a legnépszerűbb termék.

Csomay András azt is elmondta, hogy bár pezsgőik túlnyomó részt cuvée-k, de a szőlő fajták közül legnépszerűbb a két klasszikus, a pezsgőkészítéshez ideális Chardonnay és a Pinot Noir, de emellett a jó savtermelő fajták, mint a Zöldveltelini és a Rizlingek is nagyon kedveltek, illetve egyre keresettebbek a magyar szőlők, mint a Zenit vagy az Irsai Olivér.

Azért már a száraz felé is kacsintgatunk

Szerencsére a fogyasztók egyre inkább megismerik és felfedezik maguknak a pezsgőben rejlő izgalmakat. Keresik a lehetőséget, hogy minél többet tudjanak meg a pezsgőről és a pezsgőkészítési eljárásokról, nagyon nyitottak a történetére, a jelenére és a jövőjére egyaránt – közölte a vállalat marketing vezetője. Hozzátette: bár még mindig döntő többségben vannak azok a fogyasztók, akik az édes pezsgőt preferálják, jelentős elmozdulás érzékelhető a félszáraz és száraz pezsgők irányába.

A Törley tartályos erjesztésű és érlelésű pezsgői közül a Törley Gála száraz pezsgő évek óta tartó töretlen népszerűsége és évente emelkedő fogyasztása is jó példa erre a tendenciára.

Ne csak ünnepi, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2021/12/29/pezsgo-tesco-torley/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A hely, ahol mindenért pénzt kérnek, mégis minden centet megér

A hely, ahol mindenért pénzt kérnek, mégis minden centet megér

A minap a New York-i gazdasági helyzetről írtunk, most Szlovéniában néztünk körül. Nem hétköznapi természeti csodák, borsos …