2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Európai ügy – az amerikai kormány nem tárgyal Magyarországgal az olajembargóról

Hirdetés

Európai ügy – az amerikai kormány nem tárgyal Magyarországgal az olajembargóról

Orbán Viktor miniszterelnök a héten Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökével személyesen, Emmanuel Macron francia elnökkel pedig telefonon tárgyalt az olajembargóról.

Amos Hochstein, Joe Biden amerikai elnök főtanácsadója a 444.hu kérdésére azt mondta, hogy ebbe a vitába semmilyen módon sem avatkozik bele az amerikai kormány, sem a Bizottsággal, sem pedig a magyar kormánnyal nem tárgyal az olajembargóról, mert ez az európaiak ügye.

Emellett elismerte, hogy néhány uniós tagállamnak sokkal nehezebb lemondania az orosz olajról, mint távolabbi országoknak, és hogy szükség lehet átmeneti időre a leváláshoz.

Hirdetés

A lap megjegyzi, hogy több tagállam is méltatlannak tartja, hogy a magyaroknak nem elég a másfél évre megajánlott türelmi idő az orosz olaj vásárlására. 

Korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/12/haboru-oroszorszag-ukrajna-szankciok-olajembargo-targyalasok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szabálytalanság miatt bukott 50 millió forintot a Matolcsy Ádámhoz köthető cég

Szabálytalanság miatt bukott 50 millió forintot a Matolcsy Ádámhoz köthető cég

Mintegy 51 millió forinttal csökkentették a Balaton Bútor Kft. okos irodafejlesztést célzó uniós pályázatának támogatását – …