2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Európa legmodernebb harckocsiját fogják Magyarországon gyártani

Hirdetés

Európa legmodernebb harckocsiját fogják Magyarországon gyártani

Nemsokára megállapodhat a magyar kormány a Rheinmetall hadiipari konszernnel a KF51 Panther harckocsi hazai fejlesztéséről, gyártásáról és hadrendbe állításáról – írja az Economx a német Handelsblatt portálra hivatkozva. A magyar kormány szeretné elsőként felszerelni fegyveres erőit a Rheinmetall új harckocsijával. A tárgyalásokat ismerő források szerint a kormány elvi megállapodást kötött a német hadiipari vállalattal.

Panther, a továbbfejlesztett Leopard 2

Armin Papperger, a Rheinmetall vezetője tavaly egy párizsi fegyverkiállításon mutatta be a Panthert, ami szerinte egy utólagosan átalakított Leopard 2 harckocsinak felel meg. A bemutató szenzáció volt az iparág számára, és úgy tűnt, hogy a jármű a legjobbkor érkezett. A harckocsikat a hidegháború végét követően elavultnak tekintették, valódi értéküket viszont az ukrajnai háború ismét megmutatta. Az orosz támadás visszaverése érdekében a nyugati országok nagy mennyiségben szállítottak harckocsikat Ukrajnának.

A Panthernek egyelőre még nem volt vevője, ugyanis még a Bundeswehr (Német Fegyveres Erők) is visszafogja magát, jelenleg még ragaszkodik a Leopard 2 harckocsikhoz. Papperger kiemelte, hogy egy német–francia együttműködés keretében folynak a fejlesztések egy következő generációs harckocsin, amely más egységekkel harcolna.

A tervek szerint az úgynevezett Main Ground Combat System (MGCS) harckocsit csak a következő évtized közepén vezetik be. A Panther már most is rendelkezésre áll – hangsúlyozta Papperger, hozzátéve, hogy a jármű még nincs teljesen kifejlesztve. A fő harckocsinak például új alvázra van szüksége, mivel eddig a versenytárs Krauss-Maffei Wegmann (KMW) alvázán alapult.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/09/28/magyarorszag-rheinmetall-kf51-panther-harckocsi-projekt-beruhazas-kormany-orban-viktor-hadiipar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …