2021. november 28., vasárnapMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Erősödik a forint az újabb kamatemelésre

Hirdetés

Erősödik a forint az újabb kamatemelésre

Jelentős erősödésnek indult a forint a bankközi devizapiacon, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön újabb kamatemelést jelentett be: a jegybank ezúttal 40 bázispontot emelt az egyhetes betét kamatán, így az irányadó ráta már 2,9 százalék.

Az MNB legutóbb múlt csütörtökön emelt a kamatokon: akkor 2,5 százalékos kamattal, 40 bázisponttal az  alapkamat fölött hirdette meg egyhetes betéti tenderét. Ekkor vált el az egyhetes betéti kamat szintje az alapkamatétól.

A mostani emeléssel rendkívül közel került a kamatfolyosó felső szintjéhez az MNB,

Hirdetés

ezzel szűkültek is a lehetőségei: az alapkamat meghatározásakor ugyanis döntenek a kamatfolyosó két széléről is, amelynek felső határa jelenleg 3,05 százalék, így a jövő csütörtöki egyhetes betéti tenderen már csak 15 bázispontot tudnának emelni.

A Portfolio cikkében kiemeli, hogy ezzel a mai döntéssel a régióban a magyar lesz a legmagasabb irányadó kamat – jelenleg a cseh kamatszint 2,75 százalékon, a lengyel pedig 1,25 százalékon áll.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/25/mnb-kamatemeles-forintarfolyam-devizapiac/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már több mint 70 ezer kérelem érkezett az otthonfelújítási támogatásra

Mint ismert, a gyermeket váró vagy nevelő családokat segítő otthonteremtési program január óta a hárommillió …