2020. július 11., szombatMa Nóra, Lili napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.11. Nóra, Lili Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Épp, hogy elkerülte az államcsődöt márciusban Nagy-Britannia

Hirdetés

Épp, hogy elkerülte az államcsődöt márciusban Nagy-Britannia

Márciusban Nagy-Britannia az államcsőd szélén volt – nyilatkozta a Sky Newsnak Andrey Bailey, a Bank of England kormányzója. Bailey szerint a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság elején gyakorlatilag összeomlottak a brit pénzpiacok, az állam így nem tudott volna kötvényeket eladni, és gyakorlatilag fizetésképtelenné vált volna, ha a brit jegybank a válságkezelő intézkedései részeként nem önt 200 milliárd fontot a kötvénypiacra. 

Hirdetés

Bailey, aki március közepén váltotta a Bank of England élén  a bankot az előző válság idején is vezető Mark Carney-t, azt mondta, nagyon rosszak voltak a kilátások a jegybank közbelépése előtt, valószínű, hogy enélkül a brit állam rövid távon nem tudta volna finanszírozni a saját működését. A brit államadósság-kezelő központ áprilisban 225 milliárd font értékben akart kötvényeket eladni, hogy finanszírozni tudja a koronavírus-járvány és az emiatt kialakult gazdasági válság indokolta intézkedéseket. 

Csakhogy a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/06/24/nagy-britannia_allamcsod_bank_of_england/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mérföldkőhöz érkezett a Tesla

A Wall Street egyik legvitatottabb részvénye hamarosan hatalmasat léphet előre, és bekerülhet a legfontosabb amerikai …