2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Enyhíthetik a vadlibák által okozott mezőgazdasági károkat

Hirdetés

Enyhíthetik a vadlibák által okozott mezőgazdasági károkat

Vadlúdfajok több ezer példánya érkezik Magyarországra minden évben a téli időszakban. Bár ezek a vadászható egyedek már az októberi hónapban elérhetik az ország határait, máig több tiszántúli megyébe csak decemberben kezdődhetett meg a vadászatuk – derült ki az Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdászatszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) keddi közös közleményéből.

Korábban már módosult a vadkárok megtérítésének szabályozása – a jövőben a természetvédelmi hatóságoknak kell megfizetniük a vadkárokat –, a vadlibák okozta veszteségek mégis a mai napig konfliktusforrást jelentenek a gazdálkodók és a hivatalos szervek között. A tiszántúli megyék különösen érintettek a helyzetben, az ott élők már évekkel ezelőtt jelentettek több esetet is a vadásztársaságok felé, ugyanis volt akinek 53 hektár napraforgót kellett újravetnie. A probléma mára addig fajult, hogy csak Hajdú-Bihar megyében több mint tíz ezer hektár területet érintettek a védett állatok által okozott károk.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/10/vadlibak-vadaszata-a-mezogazdasag-erdekeben/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ellenőrizték a Mikulás zsákját a fogyasztóvédők

Ellenőrizték a Mikulás zsákját a fogyasztóvédők

Hajszál híján tényleg minden jó volt a Mikulás zsákjában: mindössze egyetlen csokoládéfiguránál talált jelölési hiányosságot …