2020. október 29., csütörtökMa Nárcisz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2020.10.29. Nárcisz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Enyhítenének a kata szigorításán a szakmai szervezetek

Enyhítenének a kata szigorításán a szakmai szervezetek

A kisadózó vállalkozások tételes adója, azaz a kata 2021-től hatályos szigorításának visszavonását és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 7+1 pontos javaslatának megtárgyalását kéri a parlamenttől több szakmai érdekképviseleti szervezet.

A kamara az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy a közös álláspontot az iparkamara mellett a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), a Magyar Iparszövetség (OKISZ), az Adótanácsadók Egyesülete és a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete (MOKLASZ) támogatta.

Kapcsolódó

Teljesen jóhiszemű kisadózókat is szétszívathat a kata szigorítása

Az egy ügyféltől jövő, 3 millió forint feletti tételre kivetni tervezett büntetőadó nem igazán kezeli azt a problémát, amire kitalálták, ellenben sok jogkövető vállalkozót szürkezónába kényszeríthet.

A javaslatok szerint 

erősíteni kell az ellenőrzést, a bújtatott foglalkoztatási visszaélés ellen fel kell lépni, de a becsületes katásokat – akik többségben vannak – igazságtalan büntetőadóval sújtani.

Ezért a 2021-től hatályos „Lex Parragh” helyett azt javasolják, hogy ne 3 millió forintig, hanem 6 millió forint bevételig maradjon a jelenlegi adóteher, fölötte legyen a bevételre egy 15 százalékos új adómérték, de minimum […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/10/15/budapesti_iparkamara_bkik_ado_kata_parragh/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Fillérekre van a forint a történelmi mélyponttól

Fillérekre van a forint a történelmi mélyponttól

Két hete, október 12-én még 356 forintot kértek egyetlen euróért a bankközi devizapiacon. Azóta szinte …