2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Energiamegtakarítási tervet készít a Kulturális és Innovációs Minisztérium

Hirdetés

Energiamegtakarítási tervet készít a Kulturális és Innovációs Minisztérium

A javasolt cél eléréséhez az érintett intézmények egy úgynevezett energiatakarékossági felelőst is kijelölnek, aki az intézkedési tervben rögzített feladatokon túl a kapcsolattartói feladatokat is ellátja a minisztériummal.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy a rezsiköltségek és az energiahelyzet miatt elképzelhető, hogy több nemzeti kulturális intézmény is bezárhat. Arról, hogy egyes hazai múzeumok mire számítanak ebben a helyzetben, ide kattintva olvashatnak részletesebben.

Rendkívüli helyzet, rendkívüli döntések 

Orbán Viktor miniszterelnök még júliusban hívta össze a kormánykabinetet a Karmelita kolostorba az európai energiaellátással kapcsolatos helyzet miatt. Az indoklásban azt írták: az ukrajnai háború miatt energia-vészhelyzet van Európában.

Hirdetés

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Németh Szilárd kormánybiztos a később tartott rendkívüli Kormányinfón bejelentette: a kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett, és egy hét pontból álló intézkedési tervet fogadott el, amely augusztusban lépett életbe.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/09/19/kulturalis-es-innovacios-miniszterium-energia-energiamegtakaritas-energiamegtakaritasi-terv/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Nemzetközi Valutaalap szerint jövőre mindenki vesztes lesz

Krisztalina Georgieva az IMF vezetője bemutatta, hogy az idei évi globális gazdasági növekedésre vonatkozó becslésen …