2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Előre bekészített emailben lehet tiltakozni a különadó miatt Nagy Márton miniszternél

Hirdetés

Előre bekészített emailben lehet tiltakozni a különadó miatt Nagy Márton miniszternél

Az utasoknak címzett levélben azt írják, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter több hamis állítást is megfogalmazott a légitársaságról, ezért újra felszólítják, hogy adjon magyarázatot arra, hogy

  • Miért adóztatják meg a veszteséges légitársaságokat, amelyek a koronavírus-járvány és az orosz–ukrán háború miatt rekord mértékű veszteségeket szenvedtek?
  • Miért állította azt valótlanul a miniszter, hogy az extraprofitadót más európai országos minden gond nélkül kifizetik, amikor más országok nem vetettek ki különadót a veszteséges iparágakra?
  • Miért hazudott Nagy Márton miniszter a magyar családoknak, akik nem tudják megfizetni ezt a adót, arról, hogy ezt a terhet nem hárítják át az emberekre? 

A levél szerint a Ryanair arra buzdítja az utasokat, hogy tiltakozzanak ez ellen az „idióta” adó ellen, és írjanak levelet Nagy Márton miniszternek, hogy „vonja vissza ezt az idióta és a magyar emberekre káros adót”.

Az olvasóink által továbbított email alján közvetlenül lehet üzenni a miniszternek: a gombra rákattintva egy előre megírt angol nyelvű levél nyílik meg, amely a kommunikacio@mk.gov.hu-ra van címezve, így az utasoknak csak annyi dolguk van, hogy aláírják és elküldjék a levelet.

Hirdetés

A Miniszterelnöki Kabinetirodának címzett levélben többek között az áll, hogy

Mi, magyar emberek és a családjaink most arra kényszerültünk, hogy kifizessük ezt az igazságtalan extraprofitadót az Ön kapzsisága és hülyesége miatt.

Valamint „Követeljük, hogy haladéktalanul töröljék el ezt az igazságtalan különadót, ami csak növeli a légiutazás költségeit a magyar utasok és családjaik számára”.

Kocsmai handabanda

Az extraprofitadóról szóló rendelet június 5-én jelent meg a Magyar Közlönyben. A rendelet értelmében a  repülőjegyekre 3900, valamint 9750 forint különadót vetnek ki. A légitársaság a kormány bejelentését követően is már azt írta, hogy több mint hülyeség különadót kivetni a légitársaságokra, amikor azok nem nyereségesek. Majd arról <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/22/ryanair-legitarsasag-extraprofitado-nagy-marton-kulonado/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s is azok közé a cégek közé tartozik, amely kivonult az orosz piacról, miután …