2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Elon Muskból szélsőjobboldali elnyomó lett?

Hirdetés

Elon Muskból szélsőjobboldali elnyomó lett?

Az utóbbi napokban Musk olyan módon viselkedett, amely potenciálisan messzemenő károkat okozhat neki, miközben egyre több fény derül a nyilvános kijelentései és a tettei közötti ellentmondásra.

Musk vágyik a figyelemre, ezért az ember habozik, hogy pontosan azzal etesse, amit akar. De még azok is, akik igyekeznek figyelmen kívül hagyni a rendszeres trollkodását, szükségesnek tartják megjegyezni, hogy a világ egykori leggazdagabb embere valójában mennyire káros és képmutató − írja a CNN-en megjelent véleménycikkében Frida Ghitis, a CNN volt producere és tudósítója, a CNN, a Washington Post és a World Politics Review külpolitikai kolumnistája. 

A hétvégén Musk − akinek állítása, miszerint ő a „szólásszabadság abszolutistája”, már korábban is öncélúnak tűnt − engedett a török elnök, Recep Tayyip Erdogan egyre tekintélyelvűbbé váló kormánya követeléseinek, és blokkolt több fiókot és több mint 400 tweetet az országban.

A Twitter épp időben tett eleget a török bírósági utasításnak, hogy esetleg növelje Erdogan, az újságírókat, kritikusokat és riválisokat bebörtönző elnök esélyeit, aki élete egyik legnehezebb választása előtt áll. Enes Kanter Freedom, a török származású korábbi NBA-játékos, Erdogan éles kritikusa megdöbbenve mondta a CNN-nek:

Hirdetés

Soha többé nem akarom hallani, hogy Elon Musk a szólásszabadságról beszél. Szó szerint meghajol a diktatúra előtt.

A Twitter azt közölte, hogy az intézkedést „annak érdekében hozta meg, hogy a platform elérhető maradjon a választási hétvégén”. Hozzátette, hogy az ellene kiadott öt török bírósági végzésből négy ellen tiltakozott.

Antiszemitának tartják 

A választások másnapján Musk a Twitteren támadást indított Soros György, a liberális ügyeket támogató zsidó milliárdos ellen, és a holokauszttúlélővel szembeni kritikáját olyan kifejezésekkel fűszerezte, amelyek miatt az antiszemitizmussal foglalkozó tudósok arra figyelmeztettek, hogy Musk üzenetei súlyosbítják az antiszemita és rasszista erőszak egyre súlyosbodó ragályát − írta Ghitis. 

Rágalmazott egy elismert nemzetközi oknyomozó újságíró szervezetet is, és azt állította, hogy „baromság” azt gondolni, hogy egy mészárlás, amelyet állítólag egy náci tetoválásokkal rendelkező, rasszista, antiszemita és nőgyűlölő posztokat író férfi követett el, azt jelenti, hogy az eset a fehér felsőbbrendűséghez kapcsolódik.

Nehéz elhinni, hogy az az ember, aki rendszeresen vad összeesküvés-elméleteket terjeszt több tízmillió követőjének, ugyanaz, mint a Twitter előtti idők látnoka.

Persze már akkor is durván átgázolt a szabályokon, és sokan kezdték megkérdőjelezni a hőskultuszát. De a legtöbben szaván fogták, amikor arra utalt, hogy az emberiség iránti mélységes aggodalma táplálja hajtóerejét.

Sokan még mindig csodálják őt, amiért visszaállította Twitter-fiókok ezreit, amelyeket azelőtt tiltottak be, hogy átvette volna az irányítást, még akkor is, ha a kutatók dokumentációja szerint a rasszista és antiszemita bejegyzések száma robbanásszerűen megnőtt.

Egyre inkább úgy gondolkodik, mint egy szélsőjobbos aktivista

A szerző szerint miközben Musk azt állította, hogy elkötelezett az iránt, hogy a Twitter kapuit megnyitja a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/05/20/elon-musk-recep-tayyip-erdogan-soros-gyorgy-szolasszabadsag-twitter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az euróval szemben erősödött, a dollárral szemben gyengült a forint

Az euróval szemben erősödött, a dollárral szemben gyengült a forint

Az euró jegyzése este hat órára 370,34 forintra gyengült a reggeli 370,87 forintról, a svájci …