2020. október 29., csütörtökMa Nárcisz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2020.10.29. Nárcisz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Elon Musk-i sebességgel épül az új Tesla Gigafactory

Elon Musk-i sebességgel épül az új Tesla Gigafactory

A Tesla legújabb üzeme Texasban épül, Austin város közelében, méghozzá nem is akárhogyan. Mint megírtuk, az építkezés idén júliusban kezdődött, és a jelek szerint Elon Musk komolyan gondolta, amikor nemrég bejelentette, hogy a gyár jövőre már termelni fog. Az építkezés méreteit és a beruházás szintjét figyelembe véve ez egyszerűen hihetetlen teljesítménynek tűnik, azonban a helyszínről készült legfrissebb drónfelvételek alapján mégis valóság lehet a dolog, az alapok ugyanis már állnak. A választás sem véletlen, hiszen Texas a teherautók legnagyobb piaca, és a Tesla adókedvezményt is kapott a gyár odacsábítására. A helyiek mindenesetre nagyon várják a gyár megnyitását, mert ötezer munkahely létesítését jelentette be a Tesla vezére.

itt fogják gyártani a cég két, máris ikonikussá vált termékét, a Cybetruckot és a Semi névre keresztelt nyergesvontatót.

Nem lehet nem észre venni a nemrég nagy sajtóvisszhangot kapó konkurens cég, a Nikola közelben levő beruházásával való párhuzamokat, de még inkább a különbségeket. A Nikola ugyancsak az amerikai délnyugaton levő Arizona államban vásárolt területet, ahol szintén gigászi beruházást és rengeteg új munkahelyet ígért, ráadásul jóval a Tesla texasi építkezése előtt, 

ott viszont 2018 óta egy kapavágás sem történt.

Fő is emiatt a cég részvényeseinek feje, hiszen […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/10/16/a_tesla_texasban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Fillérekre van a forint a történelmi mélyponttól

Fillérekre van a forint a történelmi mélyponttól

Két hete, október 12-én még 356 forintot kértek egyetlen euróért a bankközi devizapiacon. Azóta szinte …