2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ellephetik a külföldiek Budapestet a nyáron

Hirdetés

Ellephetik a külföldiek Budapestet a nyáron

Újra húzóágazat lehet a turizmus, miután vidéken az elmúlt két évben csúcsra járt a belföldi kereslet és Budapest is felzárkózott  – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet, amely szerint a járványos időszakot jól átvészelték a hazai szállodák és vendéglátóhelyek. A leginkább a külföldi utazók pénztárcájának kitett Budapest szenvedte el a bevételhiányt.

A korlátozások alól felszabadult európai országokból az átoltottság növekedésével és a légi járatok sűrűsödésével idén már hónapról hónapra több külföldi érkezik. Ugyan a szektort immár a február végén kezdődött orosz ukrán háború és a nyomában járó infláció állítja kihívások elé, a beutazó forgalom ingadozása a rendelkezésre álló eddigi adatok szerint nem okoz nagy veszteségeket – írja szemléjében az MTI.

Az év első három hónapjában a magyarok tíz legnagyobb küldőpiaca közül az első helyen végzett Ukrajna, amelynek turistái – inkább menekülői – az orosz invázió elől Magyarországra utaztak és március végéig 160 ezer vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken. Őket a hagyományos küldőországokból sorrendben a németek, az osztrákok és a csehek követték a listán – derült ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének havi adatokat elemző Trendriportjából.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/12/turizmus-gazdasag-eredmenyek-budapest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szabálytalanság miatt bukott 50 millió forintot a Matolcsy Ádámhoz köthető cég

Szabálytalanság miatt bukott 50 millió forintot a Matolcsy Ádámhoz köthető cég

Mintegy 51 millió forinttal csökkentették a Balaton Bútor Kft. okos irodafejlesztést célzó uniós pályázatának támogatását – …