2020. november 29., vasárnapMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.29. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Eljárást indít az Európai Bizottság az Amazon ellen

Hirdetés

Eljárást indít az Európai Bizottság az Amazon ellen

Versenyjogi eljárást indított az Európai Bizottság az online kereskedelemmel foglalkozó Amazon ellen versenyellenes magatartása vádjával –írja az AP. Margrethe Vestager, az Európai Bizottság versenyjogért felelős biztosa elmondta, hogy az Amazon a rendszerét használó kiskereskedők nem nyilvános üzleti adatait felhasználva tisztességtelen előnyre tett szert azokkal szemben a legnagyobb európai piacokon, Franciaországban és Németországban. A vád szerint az Amazon a platformját használó kiskereskedők nem nyilvános adatainak segítségével „mérsékeli saját maga számára a szabad versennyel járó kockázatokat és megerősíti a piaci monopolhelyzetét”. 

Kapcsolódó

Az Amazon visszavonta a fekete pénteket népszerűsítő reklámjait Franciaországban

A párizsi kormány szerint a kampány tisztességtelen a koronavírus miatt bezárni kényszerülő boltokkal szemben.

Hirdetés

Az Amazon elemzi a platformját használó kiskereskedők termékeinek a piaci fogadtatását, és az így szerzett ismeretek felhasználásával állítja be saját termékeinek a célcsoportját. Az eljárás lehetővé teszi az Amazon számára, hogy a legsikeresebb termékekre összpontosítson és ezáltal korlátozza mások növekedési lehetőségeit

– írja a vádeljárásról szóló dokumentum.

A biztos hozzátette, nem az a probléma, hogy az Amazon nagy és sikeres, hanem azzal, hogy a vállalat piaci magatartása torzítja a valódi piaci versenyt. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/11/10/amazon_europai_bizottsag_online_vasarlas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A városi séták a budapesti turizmus nyertesei

A városi séták a budapesti turizmus nyertesei

Néhány éve indultak Budapesten, azóta pedig egyre nagyobb az érdeklődés a tematikus séták iránt. Sőt …