2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Elit közgazdászokat nem csak Budapesten képeznek

Hirdetés

Elit közgazdászokat nem csak Budapesten képeznek

Pécs behúzott egy jelentős elismerést, már ami a gazdasági képzések akkreditációit illeti. Egy egyetem életében mit jelent egy ilyen minősítés?

Az üzleti képzések esetében három nemzetközi akkreditációt kínáló szervezet van jelenleg: az európai EFMD mellett az AACSB az amerikai kontinensen alakult meg, és képviseli az ott kialakult minőségi standardokat, az AMBA pedig kifejezetten az MBA-programokra specializálódott szervezet.

Azok az intézmények, amelyek mindhárom szervezet akkreditációjával bírnak, úgynevezett „triple-crown” egyetemek – ők képviselik a legmagasabb minőségi szintet a világon.

Hirdetés

Fontos látni persze azt is, hogy az EFMD is úgy pozicionálja magát, mint amelyik a legjobb üzleti iskolák 1 százalékát tömöríti.

A PTE KTK Rákóczi úti épülete

A PTE KTK Rákóczi úti épülete

Fotó: PTE KTK

A „Pécsiközgáz” miért csatlakozott az EFMD nemzetközi akkreditációs szervezethez?

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán 1996 óta folyik angol nyelven üzleti alapképzés. Az elmúlt 25 évben nemzetközi szinten is versenyképes programmá alakult a korábban BABA-, az elmúlt évek jogszabályi változásait követve pedig jelenleg BSc in Business Administration and Management képzésünk. Ennek alapját a brit mintára szervezett minőségirányítási rendszer, a széles körű hallgatói érdekképviselet adja. Amikor az aktuális dékáni ciklus elindult, új növekedési pályát jelöltünk ki a kar számára, ennek része lehetett az erőteljesebb nemzetköziesítés, ezzel együtt a nemzetközi akkreditáció megszerzése is. Az EFMD programakkreditációját 2020 márciusában kaptuk meg három évre, amellyel sikerült egyrészt megmutatnunk, hogy nemzetközi viszonylatban is értékes tudást, diplomát szerezhetnek a nálunk végzett hallgatók, másrészt pedig külső, független szervezet monitorozza folyamatosan a minőséget, a fejlesztéseket, amivel még jobb programot kínálhatunk a jövőbeli hallgatóknak.

Átgondolva az akkori helyzetet, ma is úgy látjuk, hogy jó döntést hoztunk meg azzal, hogy csatlakozási kérelmet adtunk be az EFMD szervezetéhez. Többéves építkezést követően 2018 elején kaptuk meg a jogosultságot arra, hogy elindítsuk az angol nyelvű alapképzésünk nemzetközi akkreditációját, amely ekkor már több mint ezer végzett hallgatóval büszkélkedett. Fontos szempont volt az is az akkreditációs szervezet kiválasztásakor, hogy egyedül az EFMD kínál programakkreditációt alapképzések esetében, és persze az is, hogy a Corvinuson dolgozó kollégák önzetlen tanácsaikkal segítették felkészülésünket.

Mennyire versenyképes a Pécsen szerzett közgazdászdiploma? Ezt hogyan „mérik”?

A diploma értékét a végzett hallgatók sikerein lehet mérni. Szerencsére ennek mind formális, mind informális keretei adottak a Pécsiközgázon, hiszen a Diplomás Pályakövetési Rendszeren túlmenően aktív együttműködésekre is teret biztosítunk akár egy vendégelőadás, akár projekt-együttműködések keretén belül, legújabban a szeptemberben elindított Alkalmazott Tanulások Központjának […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/04/23/pecsikozgaz-pte-ktk-felsooktatas-kozgazdasz-kepzes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kriptoeszközök is bekerültek a 2022-es adócsomagba

A kriptoeszközök is bekerültek a 2022-es adócsomagba

Pontos adatok ugyan nem állnak rendelkezésre, de Magyarországon a kriptoeszközökben tartott vagyon mértéke 300 milliárd …